Press "Enter" to skip to content

Ce s-ar întâmpla dacă Rusia ar lansa o bombă nucleară. ATENȚIE! Imagini greu de privit. VIDEO

Ce se întâmplă dacă ar explodează o bombă nucleară. Efectele ar fi catastrofale!

Bombele nucleară sunt cele mai periculoase arme de luptă. Odată lansată, se poate distruge o zonă de sute de kilometri și totul va rămâne doar moloz și urme din ceea ce a fost înainte. În istorie, avem două exemple, iar orașele au dispărut de pe fața pământului. 

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, SUA a lansat două bombe în orașele Hiroshima și Nagasaki. Cele două comunități au fost rase de pe fața pământului și totul a rămas doar o amintire, ruine și a provocat foarte multe decese. În cazul în care Rusia va lansa o bombă nucleară, în funcție de raza sa de acțiune, Ucraina poate să dispară de pe hartă, la fel și populația sa.

Un videoclip de pe rețelele de socializare explică cum se declanșează o bombă nucleară, care este procedeul prin care aceasta explodează și distruge tot în jurul ei, fără să țină cont de ceva. 

„După căderea de 43 de secunde în interiorul bombei de pornește un declanșator care va declanșa un glonț de uraniu care este lansat într-un explozibil făcut din uraniu care, împreună, încep o reacție nucleară în lanț. Materia solidă începe să se descompună, producând (lansând) cantități incomensurabile de energie.”

Ce se întâmplă după momentul exploziei

1. Unda explozivă

În momentul exploziei, zona din jur va intra sub presiune, iar aerul se umple cu particule comprimate care zboară mai repede decât viteza sunetului, iar totul se întâmplă în fracțiuni de milisecunde. Acest val cauzează daune în momentul în care ajunge la o persoană, la un obiect sau o structură. Persoana va simți forța exploziei care este primul, apoi va urma unda șocului. În următoarea milisecundă, totul se va deteriora indiferent despre ce este vorba.

2. Unde de şoc

După ce unda explozivă va lovi un organism sau o structură, undele de șoc de viteze mari vor trece prin organism și vor traversa țesuturile și organele. Acestea transportă energie și sunt mai puternice decât undele sonore. 3. Fragmentarea

În momentul exploziei, carcasa și orice alt element inclus ajung aruncate în afara exploziei. Dacă acestea ajung să lovească betonul, zidurile, sticla, se pot fragmenta și mai mult și se pot produce mai multe daune.

4. Focul şi căldura produsă

După explozie se formează un fel de minge de foc care are temperaturi ridicate. La orice contact, poate produce arsuri sau provoca incendii.

5. Vântul exploziei

Se creează un vid datorită mișcării rapide spre exterior. Acesta va umple atmosfera înconjurătoare și se creează o forță de atracție extrem de puternică cu orice se află în jur. Urmează un vânt ce mișcă obiectele care sunt fragmentate, precum și resturile explozive, care vin înapoi spre sursă.  

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page