Press "Enter" to skip to content

Ce nu este bine să faci în Ajunul Revelionului și pe 1 ianuarie

Ajunul Revelionului a sosit și iată că pășim încrezători în Noul An. Însă, pentru ca anul 2023 să fie un an bun, trebuie să ținem cont de câteva tradiții și superstiții. În timp ce unele aduc noroc, altele sunt aducătoare de ghinion

Ce nu este bine să faci în Ajunul Revelionului

-nu trebuie să măturați în Ajun și de Anul Nou pentru că alungați bogăția și atrageți ghinionul.

-de asemenea, nu scoateți absolut nimic din casă, nici măcar gunoiul, pentru că se aruncă și prosperitatea.

-totodată, nu e indicat să dați lucruri în Ajun de Noul an pentru că veți avea casa goală și în anul care vine, iar pe ușă nu va mai intra norocul, ci paguba.

– să nu scoateți absolut nimic din casă, nici măcar gunoiul, pentru că se aruncă și prosperitatea.

-nu intrați în Noul An cu datorii, pentru că veți avea de dat bani tot anul.

– nu dormiți în noaptea de Anul Nou, pentru că veți somnoroși și apatici tot anul care vine.

– 0 altă datină spune că în Ajunul Anului Nou trebuie să aveți mereu în buzunar câteva boabe de grâu, pentru a fi ferit de foamete tot anul, potrivit Antena 1.ro.

 

Ce trebuie să faci în Ajunul Revelionului

Poartă roșu

Chiar dacă ți se pare că nu se asortează, o dungă la șosete, o pereche de cercei sau un ac de cravată, un articol de lenjerie intimă – roșii să fie – sunt suficiente pentru a avea multă baftă în noul an.

Bea șampanie

Anul nou trebuie să te găsească cu un pahar plin în mână, astfel vei avea parte de belșug! Fie că e vin spumant sau suc, trebuie să bei paharul până la fund și toate dorițele se vor îndeplini!

Manâncă pește

Așa cum peștele înoată prin apă, vei înota și tu prin toate necazurile din anul următor, fără să te afecteze. Atenție însă, superstițioșii spun că trebuie să fie primul aliment pe care îl consumi în noul an!

Stai alături de cei dragi

E important să nu fii singur, dar dacă nu se poate altfel, sună-i pe cei dragi la miezul nopții. Vei fi tot anul aproape de cei lângă care ai fost la miezul nopții.

Găsește-ți un loc sub vâsc

Vâscul aduce noroc pentru tot anul, dar și dragoste nemuritoare față de persoana pe care o sărți sub boabele albe ale acestei plante ciudate.

Sărută-i pe cei dragi

Astfel vei fi alături de ei tot anul și vei avea parte de multă dragoste din partea lor. Veti fi aproape unii de alții și veți fi fericiți întregul an.

Ține bani în buzunare

Numai cei care au bani în buzunare în noaptea dintre ani vor avea bani tot anul. Aurul și argintul prevestesc bogăție: este bine să porți o asemenea bijuterie asupra ta.

Poartă ceva nou

Obiectul nou pe care îl porți va ajuta Anul-nou să-l învingă pe cel vechi și toate necazurile și dezamăgirile pe care le-ai înfruntat se vor topi ca un fum.

Fii vesel

Noaptea în care se schimbă anii prevestește viitorul. Dacă ești fericit, așa vei fi tot anul! Tot la fel se va perpetua tristețea sau cearta: nu vrei așa ceva. Nu evita artificiile, pocnitorile, zgomotul paharelor ciocnite și distracția!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page