Press "Enter" to skip to content

Ce cadou se dă la tăierea moțului. Ce pot oferi nașii și ce pot oferi finii

În România, majoritatea persoanelor păstrează tradițiile din moși strămoși. Tăierea moțului sau ruperea turtei, este o tradiție respectată cu sfințenie de multe familii din țara noastră. Aflați din rândurile de mai jos ce cadou se dă la tăierea moțului, dar și ce pot oferi nașii și finii la un asemenea eveniment.

  • Ce cadou se poate da copilului la tăierea moțului
  • Ce cadou pot finii să ofere nașilor la tăierea moțului
  • Ce mai trebuie să cumpere nașii pentru tăierea moțului

Tăierea moțului are o însemnătate aparte pentru proaspeții părinți. Așa cum spuneam și mai sus, această tradiție este una destul de populară, care se practică în multe familii, dar, chiar și așa, puțini sunt cei care știu ce înseamnă, cu adevărat, tăierea moțului.

Ce cadou se poate da copilului la tăierea moțului

În multe zone din țară, atunci când copilul împlinește vârsta de 1 an, se sărbătorește și tăierea moțului în cazul băieților, sau ruperea turtei, în cazul fetelor. Dacă te întrebi ce cadou se poate da copilului la tăierea moțului, ei bine, iată câteva idei de cadouri pentru cel mic:

– puteți cumpăra o cutiuță pentru prima șuviță de păr a micuțului, dar și una pentru primul dințișor. Există și cutiuțe confecționate din metal placat cu argint;

– o ramă foto specială poate fi și ea un cadou inedit. În ea poate fi pusă o fotografie de șa momentul unic de tăiere a moțului.

– brățara, poate fi, de asemenea, o idee bună, fie că alegeți una cu pandant din aur sau argint;

– jucăriile din pluș îi vor încânta, cu siguranță, pe cei mici;

– jucării pentru dentiție, sunt, din nou, o variantă care le va aduce zâmbetul pe buze micuților sărbătoriți;

Ce cadou pot finii să ofere nașilor la tăierea moțului

Dacă nașii au la îndemână o multitudine de variante pentru a face cadouri micuțului și finilorlui, provocarea pentru fini de a alege un cadou potrivit pentru nași este mai mare. Aceștia pot cumpăra seturi de pahare, veselă, tablouri, un set de așternuturi, sau diverse decorațiuni pentru casă.

Ce mai trebuie să cumpere nașii pentru tăierea moțului

Datoria nașilor este aceea de a îmbrăca micuțul cu hăinuțe noi, însă aceștia îi pot cumpăra celui mic și alte cadouri de moț, în funcție de posibilitățile lor. Nașii pot cumpăra, pe lângă setul de haine, o cutiuță pentru păstrarea primei șuvițe din părul micuțului, pe care chiar ei o vor tăia.

De asemenea, dacă nașii își doresc, pot cumpăra finului lor o perie argintată, care poate fi folosită mai mult timp de copil și reprezintă un cadou aparte, prețios, care nu are cum să nu îi bucure pe părinți. De asemenea, la tăierea moțului poți dărui o lampă de veghe pentru camera celui mic, un carusel muzical sau multe alte produse de acest fel.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page