Press "Enter" to skip to content

Ce beneficii are albastru de metil și cum poate fi folosit. Recomandările făcute de specialiști

Albastrul de metilen este un medicament care, în prezent a fost aprobat de Food and Drug Administration (FDA) pentru a trata methemoglobinemia, o boală rară a sângelui. În prezent, mulți experți sunt de părere că albastrul de metilen ar putea fi benefic dincolo de utilizările sale istorice datorită proprietăților sale antioxidante, antimicrobiene și neuroprotectoare. Cercetările sunt în curs de desfășurare pentru a înțelege rolul pe care l-ar putea juca albastrul de metilen în susținerea funcției cognitive.

  • Ce beneficii are albastru de metil și cum poate fi folosit
  • Recomandările făcute de specialiști

Albastrul de metil a fost dezvoltat inițial la sfârșitul anilor 180 ca colorant, doar pentru a s-a descoperit că are aplicații medicale. În primul rând, a fost folosit pentru tratarea malariei la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. A fost înlocuit în mare parte cu alți derivați sintetici, cum ar fi clorochina, dar a fost recent investigat pentru reintroducerea ca agent antimalaric. Albastrul de metilen are un istoric interesant de aplicare medicală și este utilizat în prezent pentru a trata o afecțiune rară numită methemoglobinemie. În ultimii ani însă, interesul științific pentru medicament a crescut, deoarece s-au descoperit mai multe despre proprietățile sale antioxidante.

Ce beneficii are albastru de metil și cum poate fi folosit

Așa cum menționam și în rândurile de mai sus, albastrul de metilen este utilizat pentru a trata methemoglobinemia (MetHb), o afecțiune a sângelui în care țesuturile corpului nu pot primi suficient oxigen.

Persoanele cu methemoglobinemie pot prezenta simptome precum dureri de cap, oboseală, amețeli, greață, bătăi rapide ale inimii și culoarea pielii în schimbare sau albăstruie. Acest lucru se datorează nivelurilor sanguine ridicate de methemoglobină, o formă de hemoglobină care nu poate transporta oxigen. Albastrul de metilen a fost dezvoltat ca o formă de hemoglobină care poate transporta oxigen la țesuturi.

De-a lungul anilor însă, proprietățile antioxidante ale albastrului de metilen au stârnit interes în comunitățile științifice. Potrivit unor studii, această substanță poate aduce beneficii funcției neurologice pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, deoarece ajută la furnizarea de oxigen și flux sanguin către creier.

Unele cercetări sugerează, de asemenea, că albastrul de metilen este eficient împotriva toxicității cerebrale cauzate de un medicament de chimioterapie numit ifosfamidă. Mulți experți sunt de părere că ar putea fi relevant pentru gestionarea afecțiunilor neurologice, cum ar fi boala Alzheimer și boala Parkinson.

Ce alte beneficii are albastrul de metilen

Alte beneficii raportate ale albastrului de metilen includ următoarele:

-Memorie îmbunătățită.

-Antidepresiv.

-Îmbunătățește funcția mitocondrială.

-Vindecarea rănilor.

– Îmbătrânirea întârziată a pielii.

– Antimicrobian.

Chiar dacă unii practicieni recomandă albastrul de metilen pentru a combate efectele îmbătrânirii asupra funcției cognitive și asupra sănătății pielii, aceste utilizări sunt considerate off-label. Acest medicament este toxic în doze mari și trebuie administrat cu prudență.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page