Press "Enter" to skip to content

Ce a făcut Regina Angliei la moartea Prințesei Diana. De atunci protocolul regal a suferit schimbări

Moartea Prințesei Diana a picat ca un trăsnet pentru Casa Regală Britanică și a dat totul peste cap. Multe s-au schimbat de atunci, dar puțini știu că pierderea ei a produs și o schimbare în protocolul regal. În ziua cea neagră, în care Diana a sfârșit cumplit în urma unui accident rutier, toată familia regală, inclusiv fii Dianei, dar și regina erau în vacanță la Balmoral.

Ce a făcut Regina Angliei la moartea Prințesei Diana

Conform protocoalelor regale, steagul Marii Britanii nu este arborat la Palat, dacă regina nu se află acolo, iar în ziua în care Diana s-a stins, regina era în vacanță, deci steagul nu era arborat.

Britanii au fost foarte afectați de pierderea celei pe care o numeau prințesa inimilor și au vrut să vadă o reacție din partea Reginei Angliei, chiar dacă Lady Di nu mai era soția Prințului Chareles.

Din cauza presiunii venite din partea oamenilor, Regina a ordonat atunci ca steagul Marii Britanii să fie arborat până la jumătate la Palatul Buckingham, și astfel a încălcat protocolul vechi de zeci de ani.

De atunci steagul a rămas arborat și când Regina nu se află la Palat, iar când aceasta este prezentă la Palat, în locul drapelului Marii Britanii este arborat drapelul regal.

Prințesa Diana a murit în urma unui cumplit accident rutier în timp ce se afla cu iubitul ei în Paris. Mașina în care se aflau era urmărită de paparazzi, iar șoferul, aflat sub influența băuturilor alcoolice, gonea în încercarea de a scăpa de ei. Niciunul dintre pasageri nu purta centură de siguranță. În afară de Lady Di, toți au murit pe loc.

Prințesa a fost transportată de urgență la spital unde a fost operată, dar din păcate, din cauza leziunilor extrem de grave, ea a decedat pe masa de operație.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page