Press "Enter" to skip to content

Alertă în spitalele din România. Au explodat cazurile de viroze respiratorii, mai ales la copii și vârstnici

Cazurile de viroze respiratorii au crescut enorm în toate spitalele din țară. Sunt zeci de copii internați de urgență, iar autoritățile sunt în continuare în alertă.

Copiii cu vârste cuprinse între doi și patru ani, dar și bătrânii de peste 65 de ani sunt cei mai afectați în această perioadă.

Spitalele din Târgu Jiu sunt copleșite de săptămâni întregi și fac față cu greu.

„In luna octombrie, in Spitalul Judetean de Urgenta Targu Jiu, am avut internati 34 de copii cu viroze, iar cea mai afectata grupa de varsta a fost cea cuprinsa intre 2 si 4 ani. De asemenea, in cursul lunii octombrie au fost internati 85 de pacienti cu pneumonie. Aici vorbim si despre adulti afectati de aceasta afectiune. Cea mai afectata grupa de varsta a fost cea peste 65 de ani, iar la copii vorbim despre cei mai multi pacienti care au avut varsta cuprinsa intre 0 si 1 an”, a declarat Mihaela Ticleanu purtător de cuvânt al Spitalului de Urgență Târgu Jiu.

Deși au trecut doar două săptămâni din noiembrie, au fost înregistrate deja zeci de cazuri de viroze până zilele trecute. Nu mai puțin de 26 de pacienți cu pneumonie au fost tratați de urgență.

Infecțiile respiratorii afectează căile aeriene superioare, adică nasul, faringele și laringele. În acest caz, marea majoritate sunt de natură virală.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page