Press "Enter" to skip to content

Câți bani plătești la curent dacă nu mai speli hainele la 60 de grade la mașina de spălat. Factura va veni mai mică

Românii vor să facă economii mai ales în această perioadă greu încercată. Unii dintre ei abia mai pot ține pasul cu cheltuielile, iar gospodinele încearcă pe cât de mult posibil să utilizeze potrivit aparatele electrocasnice din casă care consumă mult curent. Pentru câțiva dintre ele este o adevărată provocare să facă asta, dar experții vin cu o soluție simplă care să te ajute să ai o factură mai mică. Trebuie doar să nu speli hainele la 60 de grade Celsius.

Truc pentru economia la curent: cum să ai o factură mai mică

Românii abia mai pot ține pasul cu cheltuielile și încearcă să găsească trucuri care mai de care mai utile în această perioadă plină de scumpiri. Gospodinele își doresc în special să folosească cu mai multă grijă aparatele electrocasnice din casă. Din păcate pentru unii care privesc cu teamă factura de curent, mașina de spălat a devenit unul din cele mai importante obiecte din casă.

Specialiștii susțin că nu trebuie să te gândești să renunți la ea, ci să o folosești cu grijă. Mai exact, poți să ajungi să plătești o factură la curent cu 30 de lei mai puțin dacă nu mai speli hainele la 60 de grade Celsius. Cu toate astea, trebuie să ai grijă la tipul de îmbrăcăminte pe care îl pui în cuvă pentru că nu toate rufele reacționează bine la o astfel de temperatură.

„Puteți economisi până la 55% din energie”

„Puteți economisi până la 55% din energie”, precizează reprezentanții Organizației Consumatorilor și Utilizatorilor din Spania.

De asemenea, experții susțin că poți să le recomanzi celor din familie să fie mai atenți cu hainele purtate astfel încât să bagi aparatul în funcțiune doar de două ori sau o dată pe săptămână. Mai mult decât atât, nu uita că cele mai multe piese vestimentare de culori închise se spală și dezinfectează la o temperatură joasă, lucru care te ajută din nou să ajungi la o factură mică de curent.

Poți face același lucru și cu alte dispozitive din casa ta. Renunță la aparatele care nu sunt de mare folosință precum boxele, lampa din sufragerie, filtrul de cafea sau aerul condiționat.

Poți să trăiești și fără acestea dacă aduci în prim-plan un stil de viață cât mai simplu. De asemenea, o economie faci și dacă ești atent la cât de mult le utilizezi și reușești să ții cont de curentul utilizat în timpul acesta. Poți astfel să îți calculezi singur factura și să vezi cât trebuie să dai la final de lună.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page