Press "Enter" to skip to content

Cât costă cel mai mare porc de Crăciun din România. Prețul fixat de proprietar e cât al unei mașini de lux

Cât costă cel mai mare porc de Crăciun din România. Prețul fixat de proprietar e cât al unei mașini de lux, iar Jardel, căci acesta este numele animalului, ar putea fi sacrificat pentru acest Crăciun. Cel care s-a ocupat de creșterea lui este un fermier din județul Prahova, cunoscut pentru porcii supradimensionați.

  • Cel mai mare porc de Crăciun din România costă cât o mașină de lux
  • Cântărește 600 de kg iar proprietarul i-a făcut un preț pe măsură

Jardel este, la momentul actual, cel mai mare porc din România. Cântărește 600 de kilograme, iar proprietarul său este de acord să îl vândă, evident, dacă persoana care îl cumpără e dispusă să scoată din buzunar o sumă uriaşă.

Cât costă cel mai mare porc de Crăciun din România

Cel mai mare porc din România se afla în gospodăria unui fermier din satul Drajna de Jos, judeţul Prahova. Dan Praf, proprietarul animalului care a ajuns să cântărească aproximativ 600 de kilograme este dispus să îl vândă pentru suma de 20.000 de lei.

„În fermă îl am și pe Jardel, un porc ce are are acum aproape 600 de kilograme. Este o încrucișare de rase: Duroc – o rasă de porci consacrată – și Marele Alb și Landrace. Eu îl apreciez la momentul acesta ca fiind cel mai mare porc din România, are în jur de 600 de kilograme după cum arată măsurătorile, aștept să îl cântăresc pe 10 decembrie. Pe 10 martie a fost cântărit ultima oară și atunci avea 451 de kilograme. Acum, circumferința corpului în urma măsurătorilor este de 202 centimetri și lungimea dintre urechi și până la baza cozii, undeva la 207 centimetri”, a declarat fermierul Dan Praf pentru agrointel.ro.

Dan Praf, cel care l-a crescut pe cel alintat Jardel, este dispus să vândă animalul pentru suma de 20.000 de lei.

Cât costă un kilogram de carne de Mangalița

Porcul Mangalița mai este cunoscut şi ca porcul-somon și asta pentru că această rasă are un procent de colesterol mai redus decât toate rasele din lume. Un kilogram de ceafă poate ajunge până la aproape o sută de lei, iar salamul la peste 70 de lei și prețurile vor crește, căci producătorii anunţă scumpiri cu până la 10% în perioada sărbătorilor.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page