Press "Enter" to skip to content

Cât câștigă un bucătar din Sri Lanka angajat la Taverna Racilor. De ce patronii preferă angajaţi străini: „Românii sunt foarte buni, dar foarte dificili. Nu mai am nici nervi, nici timp de fiţe şi figuri”

Paul Nicolau, patronul Tavernei Racilor, prima piață de pește din București, este de părere că angajaţii asiatici sunt mai conştiincioşi decât românii. Antreprenorul recunoaşte, însă, că aceştia din urmă sunt foarte buni în meseria lor, dar foarte tentaţi să comită „românisme”, motiv pentru care preferă să angajeze lucrători din Sri Lanka.

Cât câștigă un bucătar din Sri Lanka angajat la Taverna Racilor. Paul Nicolau, cunoscut de fanii restaurantului Taverna Racilor ca Pescobar, spune că nu mai are nervi şi nici timp de risipit pe angajaţi ineficienţi, care „nu muncesc, stau la ţigară„.

De ce patronii preferă angajaţi străini: „Românii sunt foarte dificili. Nu mai am timp de fiţe şi figuri”

Bucătarii români sunt foarte buni, dar sunt foarte dificili. Eu nu mai am nervi. Când văd lucrurile macro și vreau să mă extind, nu mai am timp de fițe și figuri. Eu am timp doar de profesionalism, atât. Eu am negociat cu tine un salariu, niște condiții.

Eu mi le respect și dacă sunt plecat în Sri Lanka, tu de ce nu ți le respecți cât sunt plecat. Nu muncesc, stau la țigări… românisme. Ei, uite, bucătarii din Sri Lanka nu știu de românisme. Ei muncesc”, a mărturisit antreprenorul în podcastul realizat de Viorel Grigoroiu.

Cât câștigă un bucătar din Sri Lanka angajat la Taverna Racilor

Recent, Pescobar a angajat 82 de muncitori din Sri Lanka. Salariul unui bucătar poate ajunge și la 2800 de euro, uneori 3000 de euro, a apreciat el.

Nicolau îşi doreşte ca, în viitor, să înfiinţeze o Bursă de Peşte în România, ţara noastră fiind singura cu ieşire la mare care nu are o astfel de bursă. Beneficiile unei Burse de Peşte sunt acelea că producătorii români de peşte ar avea unde să îşi vândă produsele, iar pe mesele românilor ar ajunge peşte autohton.

O bursă de peşte are rolul de a educa piaţa – atât pe cel care pescuieşte, cât şi pe consumator. Normalizează o industrie. Suntem singura ţară cu ieşire la mare care nu are o Bursă de Peşte. Este ruşinos, dar eu voi schimba acest lucru. Cumpărăm peşte din import în proporţie de 80% din totalul consumat anual şi noi avem o ţară cu un bazin hidrografic cu ape interioare excepţional”, a declarat Pescobar pentru businessmagazin.ro.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page