Press "Enter" to skip to content

Câştigător Chefi la cuţite 2023. Surpriză colosală, cine a plecat acasă cu ultimul premiu din era Dumitrescu-Scărlătescu-Bontea

S-a aflat oficial cine sunt finaliștii care merg în Marea Finală a emisiunii Chefi la cuțite sezonul 12, de la Antena 1, de miercuri seară, dar, neoficial, se ştie şi cine va lua marele premiu.

Câştigător Chefi la cuţite 2023. S-a aflat cine sunt finaliștii care merg în Marea Finală a emisiunii Chefi la cuțite sezonul 12, de la Antena 1, ce va avea loc pe 18 octombrie 2023.  Nouă concurenți s-au întrecut în cadrul a trei probe de gătit ce au fost jurizate, pe rând, de rudele și prietenii semifinaliștilor, de foștii concurenți din sezonul 11 și, la final, de Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu.

Notele cumulate au scos la iveală cine sunt finaliștii Chefi la cuțite sezonul 12, care luptă pentru premiul de 30.000 de euro. Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au avut în semifinală câte trei concurenți fiecare, așa că lupta pentru finală a pornit cu forțe egale pentru cei trei jurați, la Chefi la cuțite sezonul 12.

Înainte de prima probă, semifinaliștii au primit mesaje emoționante de la ce dragi, apoi au fost puși să gătească un desert ce le amintește de copilărie. Farfuriile au fost degustate de apropiații semifinaliștilor, apoi aceștia și-au făcut apariția în bucătărie, spre marea surpriză a concurenților.

Câştigător Chefi la cuţite 2023. La a doua probă de gătit, concurenții au avut de pregătit un brunch, ce a fost degustat de foștii concurenți din sezonul 11 Chefi la cuțite. Rând pe rând, fiecare farfurie a primit câte o notă, ce s-a adăugat la clasamentul ce a decis cine sunt finaliștii Chefi la cuțite sezonul 12.

La cea de-a treia probă, semifinaliștii au avut de pregătit un signature, iar farfuriile au fost jurizată de Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu. Cei trei au analizat și au degustat atent farfuriile și au acordat ultimele note, ce au stabilit cine sunt finaliștii Chefi la cuțite sezonul 12.

Câştigător Chefi la cuţite 2023. Irina Fodor s-a întâlnit apoi cu chefii și cu concurenții și a anunțat cine sunt finaliștii Chefi la cuțite sezonul 12. „Primul finalist Chefi la cuțite sezonul 12 este Ioana Dehelean!”, a anunțat Irina Fodor. „Nu mi-a venit să cred! A fost o surpriză!”, a fost reacția lui Florin Dumitrescu, surprins de faptul că aceasta a reușit să ia notă mai mare decât, poate, un cuțit de aur.

„Al doilea finalist Chefi la cuțite sezonul 12 este Valentin Timofte”, a urmat apoi. „În momentul în care mi-a anunțat Irina numele m-am pus în genunchi și i-am mulțumit tatălui meu, am simțit că e acolo lângă mine”, a reacționat tânărul.

„Al treilea finalist Chefi la cuțite sezonul 12, și ultimul, este Janni Alexandridis!”, a fost vestea ce l-a bucurat din plin pe Florin Dumitrescu.

Supărat că n-a prins un loc în finală, Alex Mihoc, cuțitul de aur al lui Cătălin Scărlătescu și-a putut cu greu stăpâni lacrimile: „Dezamăgit”.

Liderul echipei turcoaz a fost negru de supărare și nu s-a ferit să arate asta. „Îmi pare rău pentru Alex Mihoc, o să tot auzim de el”, a zis Dumitrescu.

Alex cred că e în stare de șoc. Cred că e foarte dureros pentru el. Și-a dorit mult să fie în finală și a muncit mult”, a zis Raluca Hulubei.

Câştigător Chefi la cuţite 2023. Am aflat cine a câștigat Chefi la Cuțite, sezonul 12. Surpriză mare: ”Ești destinat”

După două sezoane în care Sorin Bontea a dominat autoritar, ajungând la a șasea victorie din 11, a venit rândul ca Florin  Dumitrescu să fie, cu adevărat fericit și, totodată, să îl egaleze pe Cătălin Scărlătescu, cu 3 victorii. Mai mult, victoria concurentului celui mai tânăr chef din show mai bifează și o premieră pentru emisiunea de la Antena 1.

Câştigător Chefi la cuţite 2023. Filmările celui de-al 12-lea sezon de Chefi la Cuțite s-au finalizat de ceva vreme. Marele secret al Antenei 1 însă a fost aflat, în ciuda eforturilor postului TV de a-l păstra până la finala show-ului. Iar Irina Fodor îl va anunța câștigător pe concurentul lui Florin Dumitrescu din cadrul emisiunii.

Mai exact, Janni Alexandridis, cuțitul de aur  al lui chef Florin Dumitrescu, va fi câștigătorul sezonului 12 al show-ului Chefi la cuțite, informează Viperele Vesele. Jumătate grec, jumătate român, el a impresionat încă de audiții cu preparatele sale, el primind cuțitul de aur de la Dumitrescu.

”Farfurie cu iz asiatic. Bucătar”, spunea Florin Dumitrescu la audițiile pe nevăzute. Era vizibil încântat de ceea ce găsise în farfurie. Era o salată de varză chinezească, ton tataki cu maioneză de chili și un crumble. Iar farfuria din fața chefilor a fost pe placul tuturor.

Câştigător Chefi la cuţite 2023. Janni Alexandridis s-a născut în Germania, tatăl său fiind grec, iar mama româncă. De mic, povestește el, s-a îndrăgostit de bucătărie, iar talentul l-a moștenit de la mama și de la bunica sa. ”Eu sunt din Germania, din Nürnberg și sunt chef bucătar. În bucătărie am învățat să vorbesc românește pentru că avem muți alături de care lucrez din România.

Aveam un restaurant de familie și lucrez acolo în bucătărie de când eram foarte mic. Apartamentul nostru a fost deasupra restaurantului și în fiecare zi când m-am dus la școală am văzut chefii în bucătărie cum pregăteau tot felul de mâncături. Era un restaurant grecesc.

Bucătăria este locul în care, de când sunt mic, mă simt foarte bine. I-am spus tatei că vreau să devin bucătar în restaurant. Dar el mi-a zis că dacă vreau să devin chef, trebuie să învăț bucătărie. Și în fie care zi, după școalî, mergeam în bucătărie, mă uitam ce fac, am stat o oră, două, i-am ajutat să facă curat, să curăț ceapă, de toate…”, povestea, la preselecțiile Chefi la Cuțite, câștigătorul Janni Alexandridis.

Și, chiar dacă este tânăr, câștigătorul Chefi la Cuțite Janni Alexandridis, are o bogată experiență într-ale gastronomiei. De altfel, el a lucrat și la un restaurant cu specific japonez cu o stea Michelin din Elveția. Dar nu doar acolo, ci și în alte locații de lux din Occident, până să se întoarcă în restaurantul familiei.

”În Germania, te duci la școală și în restaurant. E un program, durează trei ani. După trei ani ești bucătar. (…) Vreau să fac ceva care să bucure oamenii. Să mănânce și să se bucure. Și asta e cel mai frumos lucru despre meseria mea”, spune el la Chefi la Cuțite.

Câștigătorul Chefi la Cuțite are experiența show-urilor tv

Câștigătorul Chefi la Cuțite nu este la prima experiență în show-uri tv culinare. El a mai apărut și la The Taste, în Germania. Acolo a reușit performanța de a se clasa pe locul IV. La Chefi la Cuțite Janni Alexandridis a ajuns la insistențele familiei sale. De asemenea, tânărul chef e și obișnuit cu vedetele, gătind pentru echipa națională de fotbal a Germaniei, pentru olimpicul Usain Bolt sau artista Selena Gomez.

În altă ordine de idei, Janni Alexandridis a precizat, la preselecții că ar vrea să facă parte din echipa lui Chef Scărlătescu sau din echipa lui Sorin Bontea. Desigur, a luat toate cuțitele puse în joc. Iar surpriza a venit în momentul în care chef Florin Dumitrescu, deși nu era printre favoriții lui Janni Alexandridis, i-a oferit cuțitul de aur.

”Păcat că vrei doar la Scărlătescu și la Bontea… Eu mai am un cuțit de aur de dat, dar mare păcat că nu vrei la mine îăn echipă”, a spus Florin Dumitrescu, dar totuși a scos cuțitul de aur. ”Să știi că e opțional, dacă nu îl vrei, poți să mergi liniștit”, a mai spus Florin Dumitrescu. Și, încă din preselecții i-a spus că va fi câștigător.

”Ai șanse foarte mari să câștigi și îți zic și de ce. Ai ajuns departe în alt show, în Germania. Iar primul meu câștigător, cel din sezonul 2, a venit din Germania. Al doilea a venit de la Oradea. Tu le ai pe amândouă, ești destinat să câștigi”, a spus Florin Dumitrescu. Și a avut dreptate…

Antena 1 pregătește un nou juriu pentru fenomenul Chefi la Cuțite

Antena 1 anunță înlocuirea primilor 3 jurați ai formatului: Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea. Mega succesul Chefi la Cuțite continuă cu noile staruri care vor fi anunțate în curând.

Motivul despărțirii – Refuzul celor 3 jurați de a participa la filmările din octombrie 2023, conform calendarului de filmare comunicat către ei în martie 2023, refuz exprimat cu foarte puțin timp înainte de data stabilită pentru filmările sezonului 13. Foștii jurați au invocat starea de oboseală drept justificare pentru refuzul lor, deși între filmări pauza a fost de 6 luni (aprilie-octombrie 2023).

“Am fost surprinși de anunțul de ultim moment al celor trei jurați, pentru că ne aflam într-un stadiu extrem de avansat al pregătilor pentru filmarea sezonului următor și pentru că suntem într-o relație contractuală cu cei trei. Motivul principal invocat de aceștia a fost starea de oboseală, deși a existat o pauză de 6 luni între sezoane. Ne pare rău că toate încercările de a rezolva această situație nu au dus la soluția ideală.

Chefi la cuțite este un format puternic, iar producătorul Mona Segall este o creatoare unică – a reușit întotdeauna să găsească oamenii iubiți de public. Sunt generații întregi de oameni de televiziune care îi datorează cariera și mai ales substanța devenirii a ceea ce sunt azi. Îi putem vedea pe toate ecranele.

Așteptăm cu mult interes noua generație de succes Chefi la cuțite, pentru că Mona și echipa ei știu ce înseamnă magia showurilor unice.

Angajamentul nostru față de calitate și divertisment de clasă rămâne neschimbat. Calitatea este în ADN-ul Chefi la Cuțite. De la selecția juraților, până la producția show-ului și interacțiunea cu publicul, standardul nostru de calitate rămâne neschimbat și neîntrerupt.

Fanii Chefi la cuțite se pot aștepta la un sezon nou plin de surprize, performanțe memorabile și momente emoționante.”

Iată evoluția discuțiilor care au dus la situația dintre echipa Chefi la Cuțite și cei 3 foști jurați:

• Martie – Comunicare calendar de producție pentru sezonul 13 Chefi la Cuţite către cei 3 jurați.

• Mai – septembrie – Pregătiri producţie pentru sezon nou – difuzare anunț casting, comunicare cu toată echipa, sponsori și producție, contracte de închiriere, utilități, programare echipă filmare, preselecții în mai multe orașe din țară, asigurarea transportului pentru concurenții veniți din afara țării etc. Toate aceste demersuri au implicat alocarea de resurse financiare și umane, peste 150 de oameni au muncit pentru pregătirea show-ului.

• Septembrie – Jurații anunță, cu mai putin de 30 de zile înainte de startul filmarilor, că nu mai pot participa la filmări invocând starea de oboseală.

• Octombrie – Jurații refuză calendarul de producție modificat, deși acesta a fost ajustat conform propunerii lor. Final de poveste, început de istorie.

Mona Segall, producătorul celor mai de succes showuri din epoca modernă a televiziunii din România (de la Dansez pentru tine, primele sezoane de Vocea României și Românii au talent, până la cele mai iubite show-uri de azi, Chefi la cuțite și America Express), este creatoarea celor 3 personaje pe care le-a selectat pentru juriu pentru prima oară în anul 2012, când aceștia erau necunoscuți publicului larg.

Declarație MONA SEGALL, Producător General

„Am fost întotdeauna aproape de oamenii cu care lucrez pentru că echipa mi-a fost și familie. Ne-am făcut confesiuni, am căutat soluții când ne-a fost greu, ne-am sprijinit, ne-am sfătuit și ne-am bucurat împreună.

Spre marea mea surprindere, cu mai puțin de o lună înainte de începerea filmărilor, am aflat că ei sunt prea obositi ca să mai continue acest proiect, lucru pe care mie, personal, nu mi l-au spus niciodată. Știu cât de mult te consumă fiecare sezon, câtă energie îți trebuie ca să îl duci la capăt, că e nevoie de timp pentru a te încărca din nou, dar mai știu că eu am avut alături nu doar 3 personaje care făceau parte dintr-un juriu, ci 3 oameni profesioniști, care după atâția ani înțeleg televiziune, înțeleg și știu ce presupune pregătirea acestui format, știu că aceste decizii luate în ultimul moment impactează o echipă de peste 150 de oameni și nu pot fi remediate într-o lună de zile.

Chefi la Cuțite este unul dintre cele mai puternice branduri de televiziune, un brand la care lucrez alături de echipa mea de peste 8 ani de zile, un brand de care telespectatorii merită să se bucure în continuare, pentru că, la final, ei sunt creatorii de vedete și responsabilitatea vedetelor este față de publicul care i-a adus aici.

Profesional și uman știu că am făcut tot ce s-a putut. Rolul meu a fost să îi învăț televiziune, să construiesc pentru ei cel mai bun context posibil. Și eu am obosit, de foarte multe ori, dar responsabilitatea în fața echipei și a oamenilor cu care lucrez este mereu unul din secretele acestor mulți ani în televiziune”.

Despre Chefi la Cuțite

Show-ul Chefi la Cutite continuă să ofere pasionaților de bucătărie șansa de a-și îndeplini visul și să aducă publicului povești extraordinare, care merită să fie văzute de o țară întreagă. Bazat pe formatul internațional Game of Chefs, evoluat și adaptat pieței din România, Chefi la Cuțite este emisiunea de divertisment de top care a captivat milioane de telespectatori în 12 sezoane și care rămâne dedicată excelenței și inovației care au consacrat-o ca lider în divertisment.

Creatorii Chefi la Cuțite vor anunța în curând noua distribuție a celui mai popular cooking show din România. Ultimele battle-uri ale sezonului 12 încep duminică, 15 octombrie și marea finală va fi difuzată miercuri, 18 octombrie, la Antena 1. De sâmbătă, 21 octombrie, Antena 1 lansează cel mai așteptat show al anului 2023 – America Express. Producător Mona Segall și echipa ei de succes.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page