Press "Enter" to skip to content

Care sunt persoanele protejate de variola maimuței. Au fost vaccinate obligatoriu

Până acum, în România, au fost înregistrate patru cazuri de variola maimuței. Boala începe să se răspândească destul de rapid la nivel mondial. Variola maimuței este o infecție virală rară, cu infectare umană accidentală, care apare, de obicei, în principal în părțile împădurite din Africa Centrală și de Vest în urma contactului cu rezervorul animal. Care sunt persoanele protejate de variola maimuței. Au fost vaccinate obligatoriu.

  • Care sunt persoanele protejate de variola maimuței
  • Au fost vaccinate obligatoriu

Variola maimuței începe să preocupe autoritățile din tot mai multe țări. În România avem deja patru cazuri confirmate. Cu toate astea, există persoane care sunt protejate de variola maimuței, persoane care au fost vaccinate obligatoriu.

Care sunt persoanele protejate de variola maimuței

Vorbim despre persoanele cu vârsta de peste 43 de ani. Acestea au fost vaccinate obligatoriu împotriva variolei, ceea ce înseamnă că au un risc mult mai mic de infectare cu variola maimuței. Potrivit directorului medical al Institutului „Matei Balş” din Bucureşti, Adrian Marinescu, persoanele născute înainte de anul 1979 au fost vaccinate obligatoriu împotriva variolei şi în prezent au un risc mai mic de infectare cu variola maimuţei.

„Vaccinul pentru variola umană asigură, din fericire, o eficacitate de 80-85 la sută din datele pe care le avem. Ceea ce înseamnă că persoanele născute după 1979, când nu a mai fost obligatorie vaccinarea, au un risc mare de a se infecta. Şi altceva ce este foarte important: prin vaccinare se asigură o imunitate durabilă de zeci de ani”, a precizat Adrian Marinescu, potrivit adevărul.ro.

Medicul infecționist a vorbit și despre tipurile de variola maimuței.

„Sunt două variante de virus atunci când vorbim de variola maimuţei. Este varianta din Africa de Vest care este mai blândă ca formă şi înseamnă o mortalitate mult sub 1%. Sunt cazurile pe care le avem acum în afara Africii. Şi a doua variantă e cea din Congo, adică Africa Centrală, unde într-adevăr vorbim de o mortalitate mai mare, de 10 la sută. Din fericire, nu avem astfel de cazuri în afara Africii”, a mai declarat directorul medical al Institutului „Matei Balş” din Bucureşti potrivit aceleiași surse.

Măsuri de protecție – variola maimuței

Pentru că este perioada vacanțelor și a concediilor, medicul Adrian Marinescu a oferit și câteva detalii despre cum ne putem proteja de această boală.

„În primul rând, rămânem calmi şi echilibraţi, ceea ce e foarte important. Nu trebuie nici măsuri restrictive, niciun fel de măsuri. Ne întoarcem la regulile de igienă despre care tot vorbim în bolile infecţioase, adică spălatul mâinilor cu apă şi cu săpun. Şi, foarte important: evitarea contactului cu o persoană care are simptomatologie, mă refer în primul rând la la o erupţie cu vezicule, evitarea contactului prelungit. În rest, nu trebuie să facem absolut nimic diferit”, a precizat medicul pentru aceeași sursă.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page