Press "Enter" to skip to content

Când trebuie schimbată lenjeria de pat. Riscurile sunt foarte mari dacă nu o faci la timp

Oamenii petrec aproape o treime din zi în pat, dar puțini știu cât de des trebuie schimbată lenjeria. Cei care nu spală așternuturile la timp riscă să se îmbolnăvească.

Specialiștii în curățenie au dezvăluit cât de des trebuie schimbată lenjeria de pat. Oamenii care o curăță foarte rar riscă să se îmbolnăvească.

Oamenii petrec aproape o treime din zi în pat, iar lenjeria trebuie schimbată săptămânal. În caz contrar, aceasta adună bacterii care pot duce ulterior la tot felul de afecțiuni, alergii și probleme de piele. Medicii au declarat că cei care suferă de alergii, de astm, sunt sensibil la praf trebuie să curețe așternuturile de două ori pe săptămână.

Și persoanele care au o afecțiune sau o leziune ce intră în contact cu așternuturile pot să schimbe lenjeria la câteva zile. Medicii au mai declarat că așternuturile adună fungi, bacterii, polen, reziduuri animale, secreții corporale, transpirație și celule de piele, care sunt extrem de periculoase pentru sănătate.

Așternuturile murdare pot produce dermatită de contact și pot declanșa eczeme. Un studiu recent a demonstrat că multe persoane s-au confruntat cu diferite infecții din cauza lenjeriei murdare,

Cum să dezinfectezi lenjeria de pat

Expertul Martin Seeley a declarat că așternuturile de pat trebuie să fie uscate în aer liber, la soare. Razele ultraviolete contribuie la înlăturarea bacteriilor și în acest fel lenjeriile albe vor deveni și mai albe. „Cutele ar trebui să cadă în mod natural, iar razele ultraviolete ale luminii soarelui vor îndepărta orice bacterie și vor înălbi cearșafurile, ceea ce este foarte benefic pentru cei cu cearșafuri albe.”, a spus expertul.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page