Press "Enter" to skip to content

Când nu se fac botezuri în 2023. Zilele pe care sa le eviți dacă botezi un copil anul acesta

Zilele în care nu se fac botezuri în 2023 sunt numeroase, iar creștinii trebuie să țină cont de ele. Astfel că în zilele de post sau notate cu cruce roșie este interzis acest lucru. Totuși, există și excepții când se poate creștina în copil în aceste perioade de peste an.

  • Când nu se fac botezuri în 2023
  • Zilele pe care sa le eviți dacă botezi un copil anul acesta

Botezul este una dintre cele mai importante taine bisericești din viața unei persoane. Acesta nu se face în perioadele de post sau în zilele notate în calendar cu cruce roșie. Care sunt datele complete pentru anul 2023. Ai mare grijă la ele.

Nu se fac botezuri în post și de sărbătorile cu cruce roșie

La fel cum nu se fac nunți în zilele de post și de sărbătoare din timpul anului, aceeași regulă este și pentru botez. Conform dogmelor bisericești, bebelușii trebuie să fie creștinați la maxim 40 de zile după naștere pentru ca îngerul lor să vină cât mai repede să îi vegheze.

Totuși, trebuie să se respecte zilele de sărbătoare, în care nu se va organiza niciun eveniment. În 2023 sunt mai multe date în care nu se poate organiza un botez, iar părinții sunt nevoiți să aștepte. Există și câteva excepții, dar ar trebui să știți de pe acum, este nevoie de renunțarea la petrecere.

Care sunt excepțiile de la regulă

Botezul este, de cele mai multe ori, urmat de o petrecere pentru a-l sărbători pe copil. Nu se recomandă să aibă loc în timpul postului, aceste momente fiind de întoarcere către Dumnezeu. Preoții vor creștina un bebeluș și în timpul postului, dar să nu existe și o petrecere după. Vă puteți strânge la o masă, far fără muzică și dans. Tot aici vor exista și preparate simple, de post care se vor consuma.

Părinții nu agreează această alegere și, de cele mai multe ori, se ghidează pentru o dată mai bună peste an. Atât familia, cât și prietenii vor veni să-l celebreze pe micuț, mai ales că a devenit un adevărat creștin.

Lista completa a zilelelor când nu se fac botezuri în 2023

În 2023 sunt mai multe zile de sărbătoare cu cruce roșie, dar și perioade de post în care nu se vor organiza botezuri. Încă de la începutul anului, există perioada de dinainte de Bobotează, în care este interzis. Iata lista completă cu zilele în care nu se botează.

  • În ajunul şi în zilele Praznicelor Împărăteşti: 1-2 februarie ( Întâmpinarea Domnului ), 24-25 mai ( Înălțarea Domnului ) , 3 – 5 iunie ( Rusaliile ), 15 august( Adormirea Maicii Domnului ), 13-14 septembrie ( Înălțarea Sfintei Cruci )
  • De luni după Lăsatul secului de carne pentru Postul Sfintelor Paşti și până în Duminica Sfântului Apostol Toma ( 21 februarie – 24 aprilie )
  • În Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel ( 12 iunie – 28 iunie )
  • În Postul Adormirii Maicii Domnului ( 31 iulie-14 august )
  • În Postul Naşterii Domnului (15 noiembrie – 24 decembrie)
  • În intervalul dintre Crăciun și Bobotează ( 25 decembrie – 6 ianuarie )
  • De la Crăciun până la Bobotează ( 25 decembrie-6 ianuarie )

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page