Press "Enter" to skip to content

Când intră pensiile pe card în aprilie 2023? Data exactă pică fix înainte de Paște

Când intră pensiile pe card în aprilie 2023? Pensionarii intră în posesia banilor înainte pe Paște.

Când intră pensiile pe card în aprilie 2023 și care sunt pensionarii care ar putea primi mai mulți bani înainte de Paște?

Când intră pensiile în aprilie 2023 

Data la care pensionarii români primesc pensia în aprilie 2023  diferă în funcție de modul în care au ales să le fie livrați banii. Astfel, plata drepturilor de pensie pentru luna aprilie prin Poșta Romana se face în perioada 1-15, la domiciliul pensionarilor.

Pentru cei care nu sunt găsiți la domiciliu, drepturile bănești și documentul de plată se pot ridica de la ghişeele poştale, în termen de 2 zile lucrătoare după ultima zi de plată a lunii respective.

În ceea ce privește pensionarii care au ales plata în cont curent sau pe card, aceștia trebuie să știe că pensia pentru luna aprilie va intra pe card în data de 12, cel târziu pe 13, înainte de sărbătorile de Paște  care pică anul acesta pe data de 16 aprilie. 

Pensionarii care primesc mai mulți bani în aprilie 2023 

Pensionarii cu venituri mai mici sau egale de 1700 lei vor

primi, pe lândă pensia din aprilie 2023 și cea de-a doua tranșă de 250 de lei pentru alimente și mese calde. Voucherele sociale 2023 urmează să fie încărcate cu banii pentru tranșa a doua înainte de Paște, pentru a oferi un ajutor beneficiarilor în peioada sărbătorilor pascale. 

Cine primește vouchere sociale pentru alimente și mese calde în 2023 

Beneficiarii voucherelor sociale pentru alimente și mese calde, acordate prin programul „Sprijin pentru România” sunt următorii: 

– pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 1700 lei pentru tranșele din anul 2023;

– copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 1700 lei pentru tranșele din anul 2023;

– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023; 

– familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023;

– familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare. 

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page