Press "Enter" to skip to content

Calendar ortodox 11 ianuarie 2023. Cruce neagră: Cuviosul Teodosie cel Mare, mare făcător de minuni. Rugăciune grabnic ajutătoare pentru femeile care nu pot avea copii şi pentru părinţii ai căror copii au apucat-o pe căi greşite

În această zi, este prăznuit Sfântul Cuvios Teodosie cel Mare, mare făcător de minuni. Rugăciunile rostite către acest sfânt le este de mare ajutor femeilor care nu pot avea copii sau celor care urmează să nască. Totodată, părinții ai căror copii au apucat-o pe căi greșite i se pot ruga, azi, acestui sfânt pentru ca aceştia să revină pe calea cea dreaptă.

Sărbători religioase 11 ianuarie 2023

Ortodoxe: Sfântul Teodosie del Mare

Greco-catolice: Sf. cuv. Teodosie cel Mare

Romano-catolice: Ss. Honorata, fc.; Teodosie, călug.

Calendar ortodox 11 ianuarie 2023. Cine a fost Sfântul Teodosie del Mare

Sfântul Cuvios Teodosie cel Mare a trăit în secolele V-VI, scrie crestinortodox.ro. Acesta s-a născut în satul Mogarisos din ținutul Capadociei, în estul Turciei de astăzi. Părinţii lui erau amândoi credincioși, astfel că de mic copil a învăţat iubirea de Hristos. Intră de tânăr în monahism, la o mănăstire din Ierusalim. Ulterior, se retrage într-o peșteră din apropierea Bethleemului. Aici, timp de 50 de ani, se hrăneşte doar cu ierburi sălbatice și legume. Datorită vieții sale, adună în jurul sau mulți ucenici.

Ridică o mănăstire lângă peștera în care-şi ducea zilele punând, astfel, bazele vieții monahale de obște. Sfântul Cuvios Teodosie cel Mare a trecut la cele veșnice în jurul anului 529.

Calendar ortodox 11 ianuarie 2023. Minunile Sfântului Teodosie cel Mare

Cuviosul Teodosie este mare făcător de minuni, mulţi credincioşi dând mărturie despre aceste minuni. Printre miracolele săvârşite de acesta se numără şi aceea conform căreia a binecuvântat o femeie ai cărei prunci nu supravieţuiau, iar după binecuvântarea acestuia, următorii copii i-au trăit sănătoşi. De asemenea, femeile însărcinate îl cinstesc pe Sfântul Teodosie cel Mare pentru a avea naştere uşoară.

Calendar ortodox 11 ianuarie 2023. Rugăciune pentru fertilitate

Auzi-ne pe noi, Milostive şi Puternice Doamne, ca prin rugăciunile noastre să se reverse harul Tău asupra noastră. Fii milostiv, Doamne, adu-Ţi aminte de porunca Ta, ca să se înmulţească neamul creştinesc, şi fii nouă ocrotitor milostiv, ca să se păstreze prin puterea Ta ce ai rânduit Tu.

Tu ai făcut cu puterea Ta din nimic şi ai pus început lumii, l-ai făcut pe om după chipul şi asemănarea Ta şi ai sfinţit Taina Căsătoriei prin care se preînchipuie taina unirii lui Hristos cu Biserica. Auzi-ne pe noi, Milosârde, pe robii Tăi care suntem uniţi prin Taina Căsătoriei şi cerem ajutorul Tău, revarsă mila Ta asupra noastră, ca să vedem pe fiii fiilor noştri până în neamul al treilea şi chiar al patrulea şi să ajungem până la adânci bătrâneţi şi să se învrednicească de Împărăţia Cerurilor prin Domnul nostru Iisus Hristos, Căruia I se cuvin toată slava, cinstea şi închinăciunea împreună cu Tatăl şi cu Duhul Sfânt în vecii vecilor. Amin.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page