Press "Enter" to skip to content

Calendar ortodox 11 februarie 2022. Sfânta împărăteasă Teodora, făcătoare de minuni. Rugăciunea celui rănit sufleteşte

În această zi, credincioşii o prăznuiesc pe Sfânta împărăteasă Teodora, făcătoare de minuni. Aceatsă sfântă este ocrotitoarea celor răniţi sufleteşte. Dacă te afli în această situaţie, rosteşte, azi, rugăciunea către această sfântă pentru vindecarea rănilor.

Sărbători religioase 11 februarie 2022

Ortodoxe: Sfânta împărăteasă Teodora

Greco-catolice: Sf. ep. m. Vlasie; [Prima apariție a Sfintei Fecioare la Lourdes]

Romano-catolice: Sf. Fc. Maria de la Lourdes *

Împărăteasa Teodora s-a născut în jurul anilor 810-815 în orașul Elissa din Paflagonia (o regiune din nordul Asiei Mici), din părinți creștini, potrivit crestinortodox.ro Este aleasă soție de împăratul Teofil (829-842) datorită răspunsului primit în urmă darului făcut de acesta. Împăratul dăruise un măr fiecărei dintre cele șapte fete alese de trimișii lui spre căsătoria sa. Chemate la palat a doua zi și întrebate ce au făcut cu mărul primit, cele șase au răspuns că l-au mâncat, în timp ce Teodora a adus cu sine două mere. Aceasta i-a explicat împăratului: „Mărul cel dintâi, talantul pe care Dumnezeu l-a sădit în mine, ți-l înapoiez neatins: este fecioria mea. Cel de-al doilea, asemenea dinarilor, este fiul pe care ți-l voi dărui„.

Teodora şi Teofil au avut șapte copii. Dar deoarece Teodora aducea cinstire sfintelor icoane, în timp ce soţul ei era împotriva cinstirii lor, apar neînțelegerile între ei. Teofil emite două edicte împotriva cinstitorilor sfintelor icoane, care prevedeau distrugerea acstora şi pedepsirea aspră a celor ce le iubeau. Împăratul moare în 842, iar după moartea sa, prigoană împotriva iubitorilor de icoane ia sfârșit. Este urmat la tron de Teodora, întrucât fiul lor, Mihail al III-lea, nu avea vârstă petru conducerea imperiului.

Rugăciunea celui rănit sufleteşte

Ca cea vrednică de darurile Lui Dumnezeu, și chip preasfânt de înțelepciune și credință luminat-ai prin a ta evlavie Biserica. Și ai arătat tuturor că Sfinții au cinstit sfintele icoane, prealăudată Teodora, podoaba ortodocșilor.

Tradiții și superstiții pentru ziua de vineri

Se spune că orice persoană care ține post în zi de vineri își va îndeplini toate dorințele. Vinerea nu este bine să mănânci usturoi pentru că se spune că sâmbătă dimineață se împărtășesc îngerii.

Fetele care își taie unghiile în ziua de vineri riscă să rămână necăsătorite. Cine coase astăzi își coase buzele, iar cine toarce în zi de vineri își încurcă intestinele.

Se spune că cei născuți în zi de vineri sunt frumoși, iubitori și pasionali.

Vinerea nu este bine să faci un lucru pentru prima dată și nici să pleci la drumuri lungi.

Nu purta negru în zilele de vineri, nu te muta în casă nouă și nu-ți tunde părul în ziua de vineri.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page