Press "Enter" to skip to content

Calendar ortodox 10 februarie 2022. Cruce neagră. Sfântul Haralambie, făcător de minuni, te scoate din sărăcie şi apără de boli grave

În această zi, credincioşii prăznuiesc unul dintre marii sfinţi ai creştinătăţii, Sfântul Haralambie. Rugăciunea Sfântului Haralambie se rosteşte pentru vindecare şi ieşire din sărăcie.

Sărbători religioase 10 februarie 2022

Ortodoxe: Sfântul Haralambie

Greco-catolice: Sf. m. Haralambie

Romano-catolice: Sf. Scolastica, fc. **

Sfântul Haralambie a fost episcop în Cetatea Magneziei, din Asia Mică, Turcia de astăzi, în vremea împăratului Septimu Sever (193-211), scrie crestinortodox.ro. A fost supus la cele mai cumplite chinuri pentru că nu s-a lepădat de credința în Hristos. Avea 113 ani. În timpul torturilor, mâinile guvernatorului Lucian s-au lipit de trupul sfântului și au rămas acolo până când mucenicul a făcut rugăciune. Această minune a fost suficientă pentru ca cei care îl torturau să înceapă să creadă în Hristos şi să se convertească la creştinism.

Rugăciune către Sfântul Haralambie pentru vindecare şi ieşire din sărăcie

Sfinte Mucenice Haralambie, primeşte această rugăciune pe care cu umilinţă ți-o aducem şi ne izbăveşte din toate necazurile! Deşi suntem bolnavi și nevrednici milostivirii tale pentru păcatele noastre cele multe şi grele pe care le săvârşim în tot timpul vieţii noastre şi în tot ceasul, totuşi, cunoscând bunătatea ta cea mare pe care ai arătat-o celor ce te cinstesc şi celor ce se pocăiesc cu credinţă întru numele Domnului, îndrăznim cu umilinţă să mărturisim înaintea ta că am greşit.

Fii mijlocitorul nostru către preaputernicul Dumnezeu pentru iertarea păcatelor noastre, pentru izbăvirea noastră de toate bolile şi de toate primejdiile şi pentru întărirea noastră în credinţa cea adevărată. Amin!

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page