Press "Enter" to skip to content

Beneficiile surprinzătoare ale consumului de brânză

Brânza poate aduce multe beneficii pentru sănătate, însă consumul excesiv poate avea și dezavantaje. Un consum moderat de brânză naturală cu conținut scăzut de grăsimi și de sodiu poate fi un plus sănătos pentru majoritatea dietelor.

Beneficiile consumului de brânză

Brânza poate fi o sursă importantă de nutrienți, contribuind la o dezvoltare sănătoasă a oaselor la copii și adulți tineri și la prevenirea osteoporozei. Conținutul de calciu, proteine, magneziu, zinc și vitaminele A, D și K din brânză aduc beneficii pentru sănătatea oaselor.

Un alt beneficiu al consumului de brânză este sănătatea dentară. Calciul conținut de brânză joacă un rol important în formarea dinților, iar brânza este o sursă bună de calciu. În plus, cel puțin un studiu a arătat că consumul de brânză poate crește nivelul pH-ului în placa dentară, oferind protecție împotriva cariilor.

Deși multe brânzeturi sunt bogate în sodiu și grăsimi, există și brânzeturi cu conținut scăzut de grăsimi și de sodiu care pot fi incluse în dieta zilnică. Brânza elvețiană naturală cu conținut scăzut de grăsimi sau scăzut de grăsimi, brânza de vaci, brânza ricotta, parmezanul, brânza feta și capra și crema cu conținut scăzut de grăsimi sunt câteva dintre opțiunile mai sănătoase.

De asemenea, este important să verificăm informațiile nutriționale de pe etichetă, deoarece unele brânzeturi cu conținut scăzut de grăsimi pot avea adăugat sodiu. Brânzeturile fără grăsimi nu sunt recomandate ca parte obișnuită a dietei, chiar și pentru cei care doresc să reducă caloriile sau grăsimile, deoarece sunt extrem de procesate.

Cum putem face brânză acasă

Dacă doriți să faceți o brânză delicioasă și sănătoasă acasă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: un pahar de iaurt simplu, de preferință fără zahăr, o jumătate de lămâie, un litru de lapte, de preferință cele dintr-un plic, un prosop de bumbac foarte curat și o tigaie în formă de 12 cm.

Pentru a face brânza acasă, trebuie să puneți laptele la fiert pentru cincisprezece minute la foc mare. Apoi, adăugați sucul de lămâie și iaurtul și amestecați ușor câteva secunde. Lăsați amestecul să se odihnească aproximativ trei ore, apoi așezați cârpa de bumbac într-o strecurătoare curată.

Așezați strecurătoarea într-un recipient și puneți amestecul de brânză deasupra, astfel încât să se separa brânza de zerul conținut. Așezați toată partea strecurată pe cârpă într-o tigaie și păstrați la frigider timp de 45 de minute. Apoi, scoateți din tigaie, adăugați sare și oregano, dacă preferați, și savurați o rețetă foarte sănătoasă care poate fi inclusă în micul dejun sau după-amiaza.

În concluzie, consumul moderat de brânză poate aduce multe beneficii pentru sănătate, inclusiv sănătatea oaselor și a dinților. Cu toate acestea, este important să alegem brânzeturile cu conținut scăzut de grăsimi și de sodiu și să verificăm informațiile nutriționale de pe etichetă. De asemenea, putem încerca să facem brânză acasă, folosind ingrediente simple și sănătoase.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page