Press "Enter" to skip to content

Bărbatul care s-a sinucis la staţia de metrou Aviatorilor era un preot de 39 de ani. Ce l-a determinat să se arunce în fața trenului

Bărbatul care s-a aruncat în fața metroului la stația Aviatorilor era un preot romano-catolic în vârstă de 39 de ani, care avea probleme de sănătate.

Inițial, autoritățile transmiteau că o persoană s-a aruncat în fața metroului, traficul fiind blocat. ”Metrorex informează că astăzi, 28.06.2023, în jurul orei 14:15, în stația de metrou Aviatorilor, un călător a căzut în calea de rulare, pe firul 2, posibilă tentativă de suicid. Circulația trenurilor a fost reorganizată și se circulă în sistem pendulă între stațiile Piața Victoriei și Pipera, pe firul 1”, transmitea Metrorex.

Bărbatul care s-a sinucis la staţia de metrou Aviatorilor

Ulterior s-a aflat că bărbatul respectiv e Eremia-Antonel Mîrț, un preot romano-catolic în vârstă de 39 de ani, care ar fi suferit de mai multe probleme de sănătate, care l-au determinat să comită acest gest. Informația a fost confirmată chiar de Episcopia Romano Catolică, printr-un comunicat.

Miercuri, 28 iunie 2023, în urma unui incident petrecut în staţia de metrou “Aviatorilor” din Bucureşti, în jurul orei 14:15, a trecut la cele veşnice pr. Eremia-Antonel Mîrţ, de la Provincia ”Sf. Iosif”, Ordinul Fraților Minori Conventuali din Moldova, în vârstă de 39 de ani. Pr. Eremia Antonel, în ciuda problemelor de sănătate, a fost caracterizat de simplitate, bunătate şi dăruire”, este precizat în comunicat.

Preotul Eremia-Antonel era născut pe 18 martie 1984, în municipiul Roman, județul Neamț. Polițiștii au transmis, de asemenea, că vor încerca să afle cu exactitate ce s-a întâmplat cu acest caz. ”Polițiștii și echipaje medicale s-au deplasat la fața locului pentru a lua primele măsuri. În continuare se efectuează verificări în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul”, explicau reprezentanții IPJ București.

Preotul era ”al şaselea din cei nouă copii ai soţilor Laurenţiu şi Margareta Mîrţ, din Parohia Romano-Catolică “Sfântul Francisc din Assisi”, din localitatea Rotunda, com. Doljeşti, jud. Neamţ. După absolvirea şcolii elementare, din satul natal, în anul 1999, a fost admis la Seminarul Teologic Romano-Catolic “Sfântul Francisc din Assisi” Roman, unde, între anii 1999 şi 2003, îşi completează studiile liceale. După terminarea liceului, în acelaşi an, este admis la Postulandatul Franciscan din localitatea Huşi-Corni (Vaslui)”, se mai arată în comunicat.

Preotul și-a început studiile teologice în 2005, la Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, pe care le-a finalizat în 2011. ”În data de 11 septembrie 2010, a depus profesiunea solemnă, primind totodată şi prima sa obedienţă pentru conventul “Sfântul Maximilian Kolbe” din localitatea Ljubljana (Slovenia), unde a studiat limba slovenă şi a participat la programul formativ al Seminarului.

În data de 4 octombrie 2012, este hirotonit diacon în capela Institutului Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman, de către Excelenţa Sa Mons. Petru Gherghel, episcop de Iaşi, iar la data de 29 iunie 2013, este hirotonit preot în Catedrala “Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi, de către Excelenţa sa Mons. Petru Gherghel, episcop de Iaşi”, mai transmite Episcopia.

A rămas în Slovenia până în 2014, fiind transferat în conventul ”Sfântul Iosif de Copertino” din localitatea Osimo, Italia, în 2016. A început să aibă probleme de sănătate în 2019, moment în care nu a mai reușit să-și revină din punct de vedere mental, fiind dărâmat de aceste probleme.

”Mulţumindu-i lui Dumnezeu pentru tot binele pe care l-a săvârşit prin acest slujitor al său în Biserică, Ordin şi Provincie, ne rugăm aceluiaşi Tată ceresc să-l ierte şi să-l primească în rândul fericiţilor din cer”, a mai transmis Episcopia Romano-Catolică din Iași.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page