Press "Enter" to skip to content

Avertismentul Poliţiei Române: Nu deţinem roboţi telefonici care să apeleze pentru noi

Poliţia Română atrage atenţia, într-o postare pe Facebook, că instituţia nu deţine roboţi telefonici care solicită date sau apăsarea „Tastei 1″ pentru a intra în legătură cu un agent şi face o serie de recomandări pentru ca și cetăţenii să nu cadă pradă prin apeluri telefonice.

„Hello, we are from the Romanian Police – dacă un apel telefonic începe cu fraza de mai sus, vă anunţăm că, din acel moment, vă pierdeţi timpul sau, cine ştie, posibil şi ceva bani la sfârşit”, a transmis, marţi, Poliţia Română, într-un mesaj pe pagina oficială de Facebook.

Instituţia precizează că nu deţine roboţi telefonici care să apeleze sau să vă ceară să apăsaţi „TASTA 1″ pentru a intra în legătură cu un poliţist.

„Butonul de a închide apelul este foarte recomandat, urmat de o sesizare, dacă aţi fost prejudiciat”, au mai transmis poliţiştii.

Poliţia a redistribuit o serie de recomandări în legătură cu fraudele prin apeluri telefonice.

Vishingul (voice phishing) este o metodă de înșelăciune prin care autorii apelează și poartă convorbiri telefonice cu persoanele vătămate și pretind a fi reprezentanți ai unor entități private. Prin utilizarea unor tactici ingenioase de manipulare, ei obțin date personale sau informații financiare de la persoanele vătămate.

Cum trebuie să procedaţi în astfel de situații

• Identificați corect un astfel de apel telefonic fals! Nu acceptați să faceți ce vi se spune prin telefon! Nu tastați un alt număr și nici nu urmați alți pași indicați prin telefon!

• Nu efectuați plăți în conturile oferite prin telefon și nu oferiți date personale sau date bancare!

• Nu accesați eventuale linkuri de acces puse la dispoziție de către persoane necunoscute, în timpul sau după încheierea apelurilor telefonice de tip vishing și să nu tastați pe telefonul mobil anumite secvențe de cifre comunicate de către autori, pe durata convorbirilor.

• Dacă ați fost prejudiciați, anunţaţi Poliţia prin apelarea numărului de urgenţă 112 sau adresați-vă celei mai apropiate unități de poliție.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page