Press "Enter" to skip to content

Averea lui Mâțu Stoian, în pericol! Banii ar putea ajunge la stat

Moartea lui Petrică Mâțu Stoian provoacă o mulțime de controverse chiar și acum, după aproape două luni de la tragicul eveniment. Averea rămâne unul dintre cele mai discutate subiecte ale momentului și se pare că o decizie ar urma să fie luată în acest sens: o parte merge către stat.

Ce se întâmplă cu drepturile de autor

În ultima vreme se vorbește tot mai mult despre averea regretatului Petrică Mâțu Stoian, despre care toată lumea vrea să afle ce se va alege. Se pare că lupta nu se dî decât între familia lui și impresar, ci și statul ar urma să primească o parte din cele agonisite de artist, mai exact drepturile de autor.

Petrică Mîțu Stoian a avut un contract de colectare a drepturilor de autor cu CREDIDAM, un organism autorizat de ORDA (Oficiul Român pentru Drepturi de Autor) să strângă aceste sume de la difuzori și să-i returneze artiștilor. Această organizație strânge banii și după trecerea în neființă a artistului, dar banii vor ajunge la cel care va fi stabilit moștenitor.

Statul român și-a anunțat intenția de a naționaliza o parte din sumele nerevendicate de rudele artiștilor decedați. Astfel, și o sumă importantă de la Petrică Mâțu Stoian ar urma să ajungă la stat, dar, momentan, se află într-un cont privat. Piesele continuă să producă bani din vizualizări, difuzări la radio, la posturile de televiziune.

Vinovatul pentru moartea lui Petrică Mâțu Stoian

Carmen Obîrșanu, avocatul familiei lui Petrică Mâțu Stoian, susţine că nu decât clinica unde se trata cântărețul ar fi vinovată de moartea sa, ci chiar și spitalul din Reșița, acolo unde artistul a ajuns de urgență și unde și-a dat ultima suflare.

Astfel, avocatul susține că artistul nu ar fi fost îngrijit așa cum trebuie. Dedși a ajuns la spital în stare gravă, Mâțu vorbea, era conștient și chiar a mărturisit că se va întoarce înapoi în clinică când se va stabiliza, dar câteva ore mai târziu și-a dat ultima suflare. Specialistul acuză că artistul nu a primit îngrijirile necesare și moartea este una suspectă.

„Au ținut pacientul că doar doar îi restabilim noi și nu o să se mai afle nimic de erorile de la clinică. N-au vrut să lase familia să-l ducă la o clinică de specialitate cum era cea din Timișoara! Din câte m-am uitat, în afară de medicul de la ATI și cel de la UPU, niciun medic pneumolog, de chirurgie toracică nu a fost contactat. Trebuie să beneficieze de un consult al medicilor de specialitate că se vedea că bolnavul avea hemoptizie. Eu nu-mi permit să dau niște lecții, dar când vezi că un pacient are sângele atât de fluid, e urmare a bolii pulmonare pe care a avut-o”, a spus Carmen Obîrșanu.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page