Press "Enter" to skip to content

Armata, din nou obligatorie în România? Anunțul făcut de premierul Nicolae Ciucă: „Pentru a face faţă unui război…”

Armata ar putea fi din nou obligatorie în România. Ce a anunțat premierul Nicolae Ciucă astăzi, în cadrul unei conferințe, dar și ce a spus despre Rusia, în conextul războiului sângeros cu Ucraina.

  • Armata, obligatorie din nou?
  • Ce a anunțat Nicolae Ciucă

Fără doar și poate, vestea că armata ar putea fi din nou obligatorie vine ca un fulger pentru bărbații din România. Iată ce s-a discutat astăzi în cadrul unei conferințe.

Armata, obligatorie din nou?

În România, discuțiile despre posibilitatea reintroducerii serviciului militar obligatoriu au devenit tot mai intense în ultima perioadă. De această dată, premierul Nicolae Ciucă, care însuși are o carieră militară în spate, a adus argumente în favoarea chemării la arme a bărbaților. Conform opiniei sale, perioada în care armatele mici, constituite pe bază de voluntariat, erau suficiente a trecut.

„Astfel, pe planşa de lucru, revine constructul industriei de apărare care trebuie să devină industrie de război şi armatelor mici tehnologizate şi sofisticate de profesionişti care trebuie să revină la armate de masă cu rezerve la nivelul întregii societăţi şi capacităţi de mobilizare extinsă, pentru a face faţă unui război pe scară largă, un război lung şi de înaltă intensitate, care epuizează resursele”, a mărturisit Nicolae Ciucă.

Argumentele aduse de premierul Ciucă susțin necesitatea unui număr mai mare de recruți în armată. Serviciul militar obligatoriu ar contribui la creșterea efectivelor militare, asigurând astfel o forță mai puternică și mai bine pregătită. În plus, ar putea fi văzută ca o măsură de consolidare a capacității de apărare a României în fața unor eventuale amenințări la adresa securității naționale.

Premierul acuză Rusia

Premierul Nicolae Ciucăa subliniat necesitatea unei prezențe întărite a NATO în regiune, acuzând Rusia că se folosește de războiul din Ucraina cu scopul de a restricționa survolul în estul României, dar și traficul mariti m. În acest context, reintroducerea serviciului militar obligatoriu ar putea fi considerată o măsură de securitate și protecție pentru țară.

„În afară de zonele interzise, zone interzise cu lunile, chiar cu anii, pentru exerciţii de tragere, pentru operaţiunile periculoase în timp de război, abuzurile Rusiei s-au tradus în doborârea controlată ulterior a dronei americane de supraveghere de către siajul avionului rus de vânătoare, sau o intervenţie similară şi periculoasă la adresa avionului polonez participant la o misiune FRONTEX într-un zbor agresiv periculos. La capitolul ameninţări, trebuie să reţinem abuzul produs de către Rusia pe arii întregi din Marea Neagră, care nu vizează exclusiv Ucraina, acolo unde a anunţat exerciţii militare continue, de luni de zile, şi aşa cum spuneam chiar de ani”, a adăugat premierul

Cu atât mai mult, Nicolae Ciucă a subliniat necesitatea consolidării legăturilor cu NATO și a unei prezențe mai puternice a alianței în regiune. O astfel de abordare ar contribui la întărirea securității în zonă și ar trimite un mesaj clar de solidaritate și sprijin reciproc între membrii NATO.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page