Press "Enter" to skip to content

Anunț important al CFR Călători! Ce animale nu au voie să urce în tren. Toți românii trebuie să știe această informație

Anunț important pentru românii care obișnuiesc să se deplaseze cu trenul! CFR Călători a oferit detalii pentru cei care doresc să își ia cu ei animalele de companie atunci când călătoresc. Toți românii trebuie să știe această informație. Ce necuvântătoare nu au voie să urce în tren.

  • Animalele de companie cu care nu ai voie să călătorești cu trenul
  • Toți românii trebuie să știe această informație
  • Anunț important al CFR Călători

Atunci când vine vorba despre pasagerii care își doresc să călătorească însoțiți de animalele lor, există anumite condiții impuse de reprezentanții companiei CFR, pe care oamenii trebuie să le respecte. Iată despre ce este vorba.

Animalele de companie cu care nu ai voie să călătorești cu trenul

Animalele de companie pot călători cu trenul, însă nu toate. De exemplu, pasagerii nu pot urca în tren cu păsări, reptile sau insecte vii. Există însă și unele necuvântătoare care fac excepție, dar pot fi transportate doar în vagoanele de la clasa a doua, și acest lucru este posibil numai dacă niciun călător nu are nimic de obiectat.

”Dacă ceilalți călători obiectează, personalul de tren va îndruma călătorul, proprietar al animalului de companie (câine, pisică) împreună cu acesta, în alte compartimente sau la capătul culoarului.

În cazuri deosebite și bine justificate, personalul de tren poate interzice călătoria cu aceste animale.

Călătorul, proprietar al animalului de companie, este obligat să menţină curăţenia pe toată durata călătoriei, având asupra sa materiale de igienizare, în caz contrar va fi tratat conform reglementărilor legale în vigoare”, a transmis compania feroviară prin intermediul paginii oficiale a instituției.

Câinii au voie să călătorească alături de stăpânii loc cu trenul, însă trebuie să poarte botniță. Există câteva rase care sunt interzise în tren. Este vorba despre câinii de luptă şi de atac: Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor.

Care este costul unui bilet de tren pentru animalul de companie

Posesorii de căței de talie mică sunt scutiți de la plata biletului pentru animalul de companie. Aceeași regulă este valabilă și pentru cei care au pisici, sau alte necuvântătaoare mici, care pot fi ținute în brațe. De asemenea, nici pentru păsările mici în colivii nu este percepută o taxă.

Pentru cățeii de talie medie sau mare însă, trebuie plătit bilet. Tariful reprezintă jumătate dintr-un bilet CFR Călători la clasa a doua.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page