Press "Enter" to skip to content

Anunț ANM de ultimă oră! Frig și ninsori în toată țara. Meteorologii au făcut prognoza pentru următoarele două săptămâni

Potrivit anunțului făcut de specialiștii Administrației de Meteorologie, în următoarea perioadă, vremea va fi în răcire semnificativă. Așadar, după ce de Crăciun, dar și de Revelion, în mare parte a României, temperaturile au fost unele destul de crescute pentru acea perioadă, iată că iarna dă semne că vrea să își intre în drepturi pe tot teritoriul țării noastre.

  • Anunț de ultimă oră făcut de meteorologi
  • Frig și ninsori în România
  • Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Meteorologii au făcut prognoza pentru următoarele două săptămâni și anunță frig și ninsori. În nordul Moldovei, regimul termic va cuprinde temperaturi de la -2 grade până spre 4…5 grade în sud, sud-est. Minimele nopților vor fi de la -8…-6 grade în depresiuni până la 0 grade pe litoral, posibil local mai scăzute după data de 29 ianuarie.

Cum va fi vremea în Banat și Crișana

Spre finalul lunii ianuarie, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că de la un regim termic peste cel normal în primele zile (maxime de 6…9 grade și minime de 0…5 grade, în medie regională) se va ajunge la valori în jurul celor normale perioadei din an, respectiv 1…3 grade ziua și -4…-2 grade noaptea. După data de 31 ianuarie este estimată o creștere ușoară a temperaturilor, în special a celor diurne. Vor fi precipitații temporare în multe zile din interval, determinând un regim pluviometric ușor excedentar în sudul regiunii și apropiat de normal în rest. La început vor fi mai ales ploi și lapoviță, apoi vor predomina ninsorile, cu precădere în perioada 27 ianuarie – 1 februarie.

În Crișana, vremea va fi în răcire accentuată, iar spre finalul lunii ianuarie regimul termic va deveni apropiat de cel normal acestei perioade din an, cu maxime de 0…3 grade și minime de -5…-2 grade, mediat regional.

Cum va fi vremea în Transilvania

Începând cu data de 25 ianuarie, vremea va fi în răcire semnificativă, astfel că se va apropia de normalul acestei perioade din an, în special în privința temperaturile diurne, ce se vor situa între -2 și 3 grade; mediat regional, minimele nopților vor fi de -7…-4 grade, posibil local mai scăzute după data de 29 ianuarie. Din data de 28 ianuarie, va crește probabilitatea pentru ninsori.

Cum va fi vremea în Maramureș

După data de 26 ianuarie, vremea se va răci semnificativ. Se vor înregistra temperaturi mai apropiate de cele climatologic specifice, respectiv maxime de 0…4 grade și minime de -6…-3 grade, temporar chiar mai coborâte. După data de 29 ianuarie probabilitatea pentru precipitații temporare (predominant ninsori) va fi ridicată.

Cum va fi vremea în Moldova

Dacă ziua vor fi temperaturi de -1…3 grade, în timpul nopților se vor înregistra -6…-2 grade, în medie regională. Pentru primele zile ale lunii februarie este estimată o creștere ușoară a valorilor diurne de temperatură. La începutul intervalului de referință, regimul pluviometric va fi deficitar, doar pe spații mici urmând a se semnala precipitații slabe, mixte ce vor favoriza izolat depunerile de polei. După data de 28 ianuarie, temporar vor precipitații locale, predominant sub formă de ninsoare.

Cum va fi vremea în Dobrogea

În Dobrogea, valorile temperaturii aerului, deși cu oscilații de la o zi la alta, se vor situa în general în jurul celor normale. Maximele diurne vor fi în marea lor majoritate între 1 și 4 grade, iar minimele nocturne între -4 și 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații (ploaie, lapoviță și ninsoare) pe arii extinse și moderate cantitativ va fi ridicată în perioada 27-29 ianuarie.

Cum va fi vremea în Muntenia

În Muntenia, valorile diurne din data de 24 ianuarie vor deveni apropiate de cele normale pentru această perioadă din an, respectiv maxime de 1…4 grade, mediat regional; minimele nocturne vor fi de -4…-1 grade, în medie, cu valori posibil mai scăzute în perioada 30 ianuarie-1 februarie. Probabilitatea pentru precipitații pe arii extinse și moderate cantitativ (ninsori, lapoviță și ploaie) va fi ridicată în perioada 27-29 ianuarie.

Cum va fi vremea în Oltenia

Începând cu data de 24 ianuarie, valorile temperaturii aerului vor fi în general apropiate de cele normale. Maximele diurne se vor situa în marea lor majoritate între 1 și 4 grade, iar minimele nocturne în medie între -3 și -1 grad (posibil mai scăzute la finalul lunii ianuarie). Probabilitatea pentru precipitații mai frecvente (predominant sub formă de ninsoare) va fi ridicată în perioada 27-28 ianuarie. Astfel, în ansamblu, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal, chiar ușor excedentar în vestul regiunii.

Cum va fi vremea la munte

La munte, vremea va fi în răcire semnificativă. Din data de 28 ianuarie va ninge temporar în toate masivele, probabilitatea pentru precipitații menținându-se ridicată până spre finalul celor două săptămâni.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page