Press "Enter" to skip to content

Anunț ANM de ultim moment! Urmează o răcire bruscă și puternică a vremii, în majoritatea zonelor țării. Temperaturile scad și vin ploile

Administrația Națională de Metorologie (ANM) a emis un anunț important! Specialiștii anunță o scădere bruscă și puternică a temperaturilor în toată țara, însoțită de ploi și vânt puternic. Iată ce zone sunt vizate.

  • Urmează o răcire bruscă și puternică a vremii, în România
  • Temperaturile din termometre scad semnificativ și sunt așteptate ploile

Ne aflăm la mijlocul lunii octombrie, iar temperaturile din termometre au început deja să scadă semnificativ. Specialiștii ANM au actualizat prognoza meteo și au anunțat de ce temperaturi vom avea parte în următoarea perioadă.

Urmează o răcire bruscă și puternică a vremii, în România

Pentru următoarea perioadă, meteorologii ANM anunță o scădere bruscă și puternică a temperaturilor în majoritatea zonelor țării, însoțită de ploi și vânt puternic.

Totodată, vara nu vrea încă să se despartă de noi și aduce în acest weekend temperaturi maxime cu mult peste 20 de grade Celsius în toată țara. în unele zone, mai exact în sud și în vest, temperaturile se vor situa chiar până spre 28 de grade Celsius.

Temperaturile din termometre scad semnificativ și sunt așteptate ploile

Ei bine, vremea bună nu poate ține la nesfârșit, și iată că, după temperaturile de vară din weekend, duminică seară, un nou front rece intră în țara noastră dinspre nord-vest.

Așadar, începând de luni, 16 octomrbie 2023, temperaturile scad puternic, în special în jumătatea de nord a țării. În această parte a țării vor apărea și ploi, precum și intensificări puternice ale vântului la rafală.

Mai mult decât atât, tot începând de luni, în zonele înalte de munte, sunt așteptate lapoviță și ninsori. Precipitațiile sunt așteptate în prima jumătate a săptămânii viitoare în zone extinse ale țării.

Temperaturile vor continua să scadă ușor în anumite zone ale țării până joi, însă se vor încadra în normalul pentru această perioadă.

În ceea ce privește a doua jumătate a săptămânii următoare, modelele sunt încă împărțite: modelul european de prognoză prevede momentan o scădere și mai puternică a temperaturilor, cu maxime de până la circa 7 grade, ce abia vor trece de pragul de îngheț în centrul și nordul țării, însoțite de precipitații abundente, sub formă de lapoviță și chiar posibile ninsori, pe alocuri.

Modelul american de prognoză este, însă, mai optimist și prevede o reîntoarce a temperaturilor mai plăcute de toamnă.”, scrie meteoradar.ro.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page