Press "Enter" to skip to content

Anca Sigartău mărturisește cum a învins cancerul: „Eu știam că mor”

Cunoscuta actriță Anca Sigartău a povestit într-o emisiune TV cum a învins cancerul și care a fost lucrul care a scăpat-o de teribila boală. La acea vreme, vedeta avea doar doi copii, pe Sonia și Teodor, care erau destul de mici. Doctorii au rămas fără cuvinte când Anca Sigartău a revenit la control și nu mai avea tumora.

Cu mai mulți ani în urmă, Anca Sigartău a fost diagnosticată cu cancer. Pe atunci, copiii actriței, Sonia și Teodor, aveau 4 și, respectiv, 2 ani. În vara anului trecut, Anca a spus cum crede ea că s-a vindecat.

Anca Sigartău a învins cancerul

Anca Sigartău, în vârstă de 54 de ani, a reușit să se vindece de teribila maladie după ce a fost diagnosticată și chiar a crezut că nu mai are scăpare. Artista a dorit să împărtășească și cu ceilalți modul în care a reușit să treacă peste acest moment de cumpănă. De curând, actrița a mărturisit faptul că postul a ajutat-o să scape de tumora pe care o avea.

„Adevărul e că nici nu am știut prima oară despre acest diagnostic. Prietena mea știa că eu nu fac tratamentul, soțul ei era medic la Fundeni, și ea a zis că trebuie să îl fac, că nu e de glumit, pentru că lucrurile sunt foarte grave. Așa am aflat eu, nu am aflat direct de la medic. Nu mi s-a spus direct. După aceea, am ajuns în spital și am făcut acel tratament. În momentul în care am cerut să plec din spital, medicul mi-a spus că nu mă lasă să plec, pentru că este o tumoră care se dezvoltă. A crescut opt centimetri în trei săptămâni pe citostatice. Nu era normal”, a povestit Anca Sigartău, într-o emisiune TV.

S-a vindecat cu post și rugăciune

Imediat după ce s-a întors de la spital, actrița s-a hotărat să țină Postul Crăciunului. Pe atunci, ea își pierduse speranța însă nu a făcut un soi de pact cu Dumnezeu, ci a vrut doar să se pregătească pentru ceea ce urmează.

„Atunci a fost momentul în care am spus, cu toate astea, că vreau să mă duc acasă. Am știut despre post că începe pe 15 noiembrie, Postul Crăciunului. Știam de la bunica mea că așa începe postul. Așa am știut că vreau să mă duc să țin post. Dar nu a fost o înțelegere cu Dumnezeu, că dacă țin postul mă fac bine. Eu știam că mor, că nu mai am de trăit. L-am ținut să mă pregătesc, mai mult. Știam că nu mai am foarte mult și am vrut să mă pregătesc. Știam că sunt lucruri, ca răul ăla pe care nu îl vrei și îl faci până la urmă”, a completat Anca Sigartău.

Astfel, când a revenit la control, înainte de sărbătorile de iarnă, a aflat cu uimire că tumora îi dispăruse din corp.

„Apoi, pe 20 decembrie, când am fost la control, doctorul a spus: «Unde este tumora? Ce ai făcut?». I-am zis: «Eu vă spun ce am făcut, dar nu o să mă credeți. Am ținut post, atât». Înăuntrul meu știam că, dacă Dumnezeu vrea, orice e posibil. Cum să nu crezi? Nu am avut nicio gândire pozitivă când am ținut postul, știam că mor. Nu am făcut niciun pact cu Dumnezeu și nici nu voi face”, a încheiat Anca Sigartău, care a învins cancerul în urmă cu câțiva ani.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page