Press "Enter" to skip to content

Alimentul care nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de Revelion. Simbolizează trecerea cu ușurință peste necazuri

Mai este puțin până când lumea întreagă va sărbători trecerea în noul an, iar gospodinele fac deja ultimele pregătiri pentru masa de Revelion. Multe dintre ele vor să respecte tradiția pentru a avea un an nou mai bun și de aceea au grijă să nu le lipsească anumite alimente de pe masă.

  • Ce nu trebuie să-ți lipsească de pe masa de Revelion
  • Obiceiurile pe care trebuie să le urmezi pentru un nou an bun

Nu mai e mult până când va trebuie să punem masa de Revelion, iar trecerea în noul an nu se poate face cu bine în lipsa respectării unor tradiții specifice. Astfel, există câteva alimente, dintre care unul mai special, care nu trebuie să lipsească din meniu.

Alimentul care nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion

Pe masa de Revelion fiecare poate să pună ceea ce-și dorește, dar pentru a respecta tradiția și a-ți asigura un an lipsit de probleme majore, cel mai bine este să nu uiți să pui pe masă un preparat care să conțină pește.

Se spune că cei care mănâncă pește în noaptea dintre ani vor aluneca prin necazuri ca peștele prin apă, în anul viitor. De asemenea, peștele de pe masa de Revelion poate să simbolizeze și un an nou lipsit de griji și de greutăți.

Totuși, nu doar peștele este recomandat pentru masa de Revelion, ci și alte alimente care vin cu anumite semnificații. Un preparat de gâscă consumat în noaptea dintre ani are rolul de a ne ajuta să ne îndeplinim ţelurile în noul an. De asemenea, 12 boabe de strugure alb sunt recomandate pentru a avea noroc la bani tot anul.

Un alt aliment care nu ar trebui să lipsească de pe masa de Revelion este reprezentat de tăieței. În cultura est-asiatică, se mănâncă pentru longevitate. Și fructele rotunde sunt alimente cu simbolistică bună pentru masa de Revelion.

Totuși, există și un aliment pe care trebuie să-l evităm în noaptea dintre ani. Carnea de pui nu ar fi indicată, dacă e să ne luăm după zicala „norocul se risipeşte, aşa cum găina scormoneşte”.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page