Press "Enter" to skip to content

Alimentul care a ajuns să coste 100 de lei kilogramul. E ținut cu cheie în supermarketuri

Majorarea prețurilor la alimente a creat probleme mari în România și în bugetele oamenilor. Unele produse au ajuns la prețuri halucinante, acesta fiind și cazul unui aliment care costă 100 lei kilogramul și este ținut cu cheie în supermarketuri, de frica hoților.

  • Alimentul care costă 100 lei kilogramul
  • Vânzătorii îl protejează de hoți cu cheie

Un aliment a ajuns la un preț greu de imaginat, costând nu mai puțin de 100 lei kilogramul. Acest lucru este mai puțin surprinzător pentru români, având în vedere creșterea exagerată a prețurilor la alimente. Cu toate acestea, chiar dacă este un produs banal și de bază pentru oameni, nu toți își permit să îl mai cumpere. Vânzătorii din magazine îl țin închis cu cheia. de teama hoților.

Alimentul care a ajuns să coste 100 lei kilogramul

Prețurile din România șochează de fiecare dată. Dacă în trecut un unt costa doar câțiva lei și era considerat un aliment ieftin, acum a devenit unul de lux, deoarece nu oricine își permite să îl mai cumpere. În anul 2022, untul s-a scumpit cu nu mai puțin de 45% comparativ cu anul trecut.

Un an mai târziu, câteva sute de grame de un costă aproximativ 15-20 lei, iar un kilogram ajunge până la 100 lei. Chiar dacă depinde de firma care îl produce, prețurile pentru câteva sute de grame pornesc de la 10 lei, acesta fiind cel mai ieftin. Conform analiștilor economici, acesta este un efect al sărăcirii populației, spunând că sunt mai multe tipuri de produse care cotribuie la acest lucru.

”Este un efect al sărăcirii populaţiei, al scăderii puterii de cumpărare şi o dovadă a faptului că supermarketurile şi hipermarketurile au ajuns pentru o parte din populaţie ca nişte muzee, iar la muzee întotdeauna există tentaţia de a pune mâna pe un produs valoros, în acest caz pe o conservă, un pateu sau un jambon”, a declarat Adrian Negrescu, analist economic.

Produsul este ținut cu cheia în supermarket

Până acum, doar produsele scumpe, cum ar fi brânza cu mucegai, erau protejate de cutii anti-furt, închise cu cheia. Se pare că acest lucru se întâmplă acum și în cazul produselor care cândva erau ieftine, cum ar fi untul. Imagini cu pachete de unt băgate în cutii anti-furt au stârnit reacții de râs și ironii în mediul online, mai ales de la începutul inflației.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page