Press "Enter" to skip to content

Alexandru Rafila: în ce condiții se va impune certificatul verde la serviciu

Ministrul Sănătății a anunțat că nu renunță la impunerea certificatului verde la serviciu, dar că acest lucru va fi posibil în anumite condiții și nu în mod general, așa cum s-a vehiculat până acum. Alexandru Rafila a fost întrebat ce urmează să se întâmple cu certificatul verde și dacă va fi cerut la serviciu, fie că este vorba de job la stat sau la privat.

Certificatul verde la serviciu

Profesorul Rafila este de părere că adoptarea unui certificat verde cu toate categoriile de eventualități – imunizare, testare, trecere prin boală – este oportună, însă Ministrul Sănătății vrea ca acest certificat să fie introdus când există justificare epidemiologică.

Vrem ca el să fie introdus atunci când există justificare epidemiologică, când e raţional, şi să renunţăm la el când nu mai e cazul. Asta e ideea, să nu fie pentru totdeauna, a declarat Alexandru Rafila la Antena 3.

Ministrul Sănătății a declarat că i se pare exagerată ideea ca românii care nu au certificat să rămână fără loc de muncă. Reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății a subliniat că nu va renunța complet la ideea de impunere a certificatului verde, dar că vrea ca acesta să fie utilizat pentru o perioadă limitată în funcție de contextul epidemiologic.

Dacă e o creştere a cazurilor două săptămâni, se introduce şi se renunţă când scade incidenţa, a explicat medicul Rafila, a mai precizat ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila despre poziția lui Raed Arafat în criza sanitară

Noul Ministru al Sănătății a fost întrebat ce fel de relație are cu șeful Comandamentului pentru Situații de Urgență. Alexandru Rafila a spus că fiecare încearcă să-și vadă de treaba lui și că măsurile de sănătate publică trebuie să fie luate de către Ministerul Sănătății.

Rafila a spus că DSU și-a făcut foarte bine treaba și că Arafat este un bun profesionist. Cu toate astea, Ministrul Sănătății a ținut să precizeze că nu se poate ca aceste măsuri cu impact pe sănătatea publică să fie aprobate de o altă structură, iar Ministerul Sănătății să răspundă.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page