Press "Enter" to skip to content

Alexandru Rafila, anunţ despre vacanţele românilor după o nouă creştere a cazurilor de C0VlD

Întrebat dacă se impun noi restricţii în România, Rafila a precizat că nu este partizanul unor astfel de măsuri. El a declarat că nu consideră purtarea măştii de protecţie drept o restricţie, ci un mijloc de protecţie individuală.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, la Iaşi, că speră ca după o creştere de câteva săptămâni a numărului de cazuri COVID să intrăm pe un trend descendent, astfel încât în sezonul cald să nu mai existe probleme.

El a recomandat ca oamenii să poarte în continuare mască de protecţie, mai ales în zonele aglomerate.

„Sper ca după o creştere care să nu dureze mai mult de câteva săptămâni să intrăm din nou pe un trend descrescător, pentru ca această vară să decurgă fără probleme”, a afirmat la Iaşi, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Întrebat dacă se impun noi restricţii în România, Rafila a precizat că nu este partizanul unor astfel de măsuri.

El a declarat că nu consideră purtarea măştii de protecţie drept o restricţie, ci un mijloc de protecţie individuală.

„Cel mai bun lucru este să sfătuim lumea ca în interior, mai ales în mijloacele de transport în comun, să utilizeze masca. E cea mai bună soluţie, împreună cu evitarea aglomeraţiei şi măsurile individuale de protecţie, inclusiv vaccinarea care rămâne la dispoziţia tuturor, prin intermediul medicilor de familie. În Bucureşti, în metrou, trei sferturi dintre persoane poartă în continuare masca”, a afirmat ministrul Alexandru Rafila.

„Noi am ridicat restricţiile când aveam 4.000 de cazuri pe zi. E clar că în momentul în care ai 4.000 de cazuri pe zi ai transmitere comunitară. Este o continuare a valului cinci. Creşterea se observă în toată Europa. Vorbim de o intensificare a interacţiunilor, în condiţiile unei populaţii susceptibile să se îmbolnăvească, mai ales în ţări precum România, unde doar 50 la sută din populaţie este vaccinată. Nu trebuie să fii specialist în domeniu ca să îţi dai seama că se vor mai produce îmbolnăviri. (…) Suntem preocupaţi şi monitorizăm nu doar noi, ci şi OMS, eventuala emergenţă a unei noi tulpini care ar putea produce îmbolnăviri în a doua jumătate a anului. Nu ştiu dacă se va întâmpla, dar abia atunci am putea avea un eventual val şase”, a mai afirmat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, la Iaşi că există unele riscuri, inclusiv din punct de vedere seismic, în cazul spitalelor vechi de zeci de ani, dar trebuie să pui în balanţă existenţa acestora şi să vezi ce faci dacă nu ai deloc aceste unităţi medicale.

„Cele mai multe spitale sunt vechi de 60-70 de ani, sunt spitale făcute în epoca comunistă, marea lor majoritate. Sunt spitale cu instalaţiile electrice subdimensionate. Au nevoie de instalaţii noi. Există anumite riscuri, mai ales când se pun în funcţiune instalaţii de oxigen în pandemie, dar trebuie să pui în balanţă ce faci dacă nu ai aceste spitale. Am auzit diverse discuţii că avem spitale destule cu risc seismic. De acord, dar între a avea un spital cu risc seismic şi a nu avea spital, probabil trebuie să avem o opţiune”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, într-o conferinţă de presă, la Iaşi.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page