Press "Enter" to skip to content

Alertă meteo COD GALBEN actualizată. Ploi torenţiale, descărcări electrice şi vijelii în peste jumătate de ţară, sunt vizate şi Bucureştiul, şi litoralul

Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru ziua de luni, 15 august. Potrivit ANM, în următoarele ore vor fi ploi torenţiale, descărcări electrice şi vijelii în peste jumătate de ţară.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru 15 august, ora 11:00 – 15 august, ora 22:00, când se aşteaptă instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ.

„La munte, în Dobrogea, local în Muntenia, Transilvania, Moldova, Maramureș și nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala luni (15 august), pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar marți (16 august), cu precădere în nord, centru și est”, a transmis ANM.

PROGNOZĂ SPECIALĂ PENTRU BUCUREȘTI

Luni, în intervalul 15.08.2022, ora 11:00 – 15.08.2022, ora 22:00, vor fi perioade în care vor mai fi posibile ploi care să cumuleze 5…10 l/mp și izolat 15 l/mp. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade.

Prognoza meteo MARTI

Vremea se va menține în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrie și intensificăi de scurtă durată ale vântului, în zonele montane şi submontane, în centrul țării, local în nord, în est și în sud-est și izolat în rest. Pe arii restrânse se vor acumula cantități mai importante de apă. Disconfortul termic va fi în creștere în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 34 de grade, iar cele minime, în general, între 12 şi 22 de grade

BUCUREȘTI Vremea va deveni călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 32…33 de grade şi disconfort termic în creştere. Cerul va fi variabil, ziua cu perioade scurte în care se va înnora și vor fi posibile averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Minima termică va fi de 16…18 grade.

Prognoza meteo MIERCURI

Valorile termice vor crește în toată ţara, vremea devenind pe arii extinse călduroasă, iar în vest şi în sud disconfortul termic va fi ridicat și izolat se va semnala caniculă. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 23 de grade. Local, în zonele montane şi pe areale restrânse în jumătatea de nord-est a țării, în a doua parte a zilei şi seara, vor fi perioade cu înnorări mai accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploi vor fi posibile doar izolat.

BUCUREȘTI Vremea va fi în continuare călduroasă, iar disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă va fi de 17…19 grade.

 

Prognoza meto JOI

Valorile termice vor continua să crească în majoritatea regiunilor, vremea devenind caniculară pe arii extinse din sud și vest, iar disconfortul termic va fi accentuat. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 şi 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 şi 23 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate, averse şi descărcări electrice, după-amiaza și seara, pe arii restrânse în jumătatea de nord-est a teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat.

BUCUREȘTI Vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic se va accentua. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 35 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page