Press "Enter" to skip to content

Ajutorul de șomaj, majorat de Parlament. Cât vor primi persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri decizional, un proiect de lege care prevede mărirea cuantumului indemnizaţiei de şomaj care se acordă persoanelor cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art. 39 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 76/2002, în sensul majorării cuantumului indemnizaţiei de şomaj acordată persoanelor cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an, de la 75% din valoarea Indicatorului Social de Referință, la 100% din acesta, potrivit News.ro.

Asta înseamnă că indemnizația de șomaj va crește pentru aceste persoane de la aproape 400 de lei, la 525,5 lei, cât este în acest moment valoarea Indicatorului Social de Referință.

„Cuantumul indemnizaţiei de şomaj este o sumă acordată lunar şi în mod diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, şi este egal cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an”, conform iniţiativei legislative adoptate.

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul în calitate de for decizional. Prin urmare, legea merge la promulgare.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page