Press "Enter" to skip to content

Adevărul a ieșit la suprafață. Câte bombe nucleare are, de fapt, Rusia. Nu te așteptai la asta!

Duminică, președintele Rusiei, Vladimir Putin a ordonat punerea în „alertă maximă”a forțelor de descurajare nucleară ale Rusiei. Aceasta dispune de cel mai mare arsenal nuclear din lume. Câte arme nucleare are mai exact Rusia?

În ultimele sale stadii, Rusia se află într-un proces de modernizare ale forțelor sale nucleare strategice și non-strategice. Procesul a fost demarat în urmă cu mai multe decenii. Motivul a fost modernizarea armelor din perioada Uniunii Sovietice cu sisteme mai noi.

Echipamentul și armamentul Rusiei constituie acum 89.1% din arsenalul nuclear al Rusiei după cum a susținut ministrul apărării, Serghei Șoigu. Buletinul Oamenilor de Știință din Domeniul Atomic, au mărturisit că până în data de 23 februarie anumite vehicule de lansare desfășurate de Rusia, au capabilitate duală. Acest lucru înseamnaă că ele pot lansa focoase convenționale, cât și nucleare.  

Câte arme nucleare deține Rusia

Buletinul Oamenilor de Știință din Domeniul Atomic, estimează că, la începutul lui 2022, Rusia deține aproximativ 4.477 focoase nucleare. Acestea sunt desemnate unor bombardiere strategice cu rază lungă și unor forțe nucleare cu rază mai scurtă. În jur de 1588 de focoase strategice sunt desfășurate. În desfășurare sunt puse 812 rachete balistice lansate de la sol, aproape 576 se afla pe submarine nucleare și alte 200 la baze aeriene ale unor bombardiere grele.

Comandatul statului major rus, Valeri Gherasimov, declara în luna decembrie a anului trecut că 95% din Forțele Rachetelor Strategice sunt pregătite de luptă. Tot la sfârșitul anului trecut, generalul-colonel Valeri Gherasimov, în cadrul unui interviu, a precizat că numărul lansatoarelor mobile și cele aflate în silozuri este aproximativ egal. Totuși, acesta a precizat că numărul focoaselor aflate în silozuri „este în prezent ceva mai mare” față de cele alocate platformelor de lansare mobilă.

În total, ICMB-urile sunt înarmate cu aproape 60% din focoasele nucleare desfășurate acum în Rusia. Pe baza imaginilor din satelit, acordul bilateral dintre Statele Unite și Rusia, prevede reducerea și limitarea armelor nucleare. Totuși, se pare că Rusia are la activ, aproximativ 400 de ICMB-uri înarmate cu focoase nucleare. Acestea pot transporta până la destinația propusă în jur de 1.185 de focoase.  

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page