Press "Enter" to skip to content

Accident grav în România! Două persoane și-au pierdut viața. Autoritățile au intervenit de urgență

În ziua de marți, 20 iunie, a avut loc un alt accident grav în România. Două persoane aflate pe un scuter au murit, pe o șosea din județul Hunedoara, după ce s-au izbit de un excavator.

Așadar, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a informat recent că pe DN 76, localitatea Brad, județul Hunedoara, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un scuter și un excavator.

Două persoane și-au pierdut viața în urma accidentului

Potrivit informațiilor transmise de autorități, cele două persoane aflate pe scuter și-au pierdut viața în urma impactului. Totodată, circulația rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers.

De asemenea, IPJ Hunedoara a subliniat că un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Brad, în timp ce conducea o motocicletă pe strada Avram Iancu din Brad, a intrat în coliziune cu un buldoexcavator care venea din sens opus și care ar fi schimbat direcția de mers prin viraj la stânga pentru a pătrunde într-un spațiu, fără să acorde prioritate de trecere motocicletei.

În urma impactului, tânărul motociclist a murit, iar o pasageră de pe motocicletă, în vârstă de 17 ani, din comuna Ribița, a fost transportată în stare gravă la spital, unde a decedat.

Țara noastră se află pe primele locuri în Europa la accidente rutiere

Marți, în cadrul celei de-a doua ediţii a Forumului Siguranţei Rutiere, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat că ţara noastră se află pe primele locuri în Europa la accidente rutiere, atât din perspectivă numerică, dar şi al ratei ridicate a mortalităţi.

Alina Gorghiu a susținut că Ministerul Justiţiei are întreaga disponibilitate de a contribui la elaborarea şi implementarea unei politici publice unitare şi coerente, de a sprijini Ministerul Afacerilor Interne în orice iniţiativă care să determine o diminuare a efectelor pe care acest fenomen le generează în societate.

„Şi noi suntem conştienţi de faptul că ţara noastră se află pe primele locuri în Europa la accidente rutiere, atât din perspectivă numerică, dar şi din punct de vedere al ratei ridicate a mortalităţii. Situaţia de pe drumurile din România este gravă şi acest lucru nu este întâmplător.

În statistica judiciară disponibilă la nivelul Ministerului Justiţiei, au o amploare deosebită două dintre infracţiunile reglementate în capitolul „Infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice” din Codul Penal: Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (art.336 CP) şi Conducerea unui vehicul fără permis de conducere (art.335 CP).

Acestea se situează în mod constant, în ultimii ani, pe primele locuri, raportat la volumul de dosare existent pe rolul instanţelor de fond din România. Subliniez cu acest prilej importanţa existenţei şi implementării cu fermitate de către toţi actorii implicaţi a politicii naţionale în acest domeniu, reprezentată de Strategia Naţională Anticorupţie 2021 – 2025, în care pilonul bazat pe educaţie şi prevenţie are un rol cheie”, a declarat Alina Gorghiu.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page