Press "Enter" to skip to content

A murit fulgerător! Toată lumea sportului este în doliu: Un mare gol în inimile tuturor

Tragedie în lumea automobilismului! Un pilot brazilian de curse și partenera lui de viață s-au stins la patru ore distanță unul de celălalt! Cauza ar fi fost o mușcătură de căpușă. Ce s-a întâmplat, mai exact?

Pilotul brazilian de curse Douglas Costa, în vârstă de 42 de ani, și partenera sa, Mariana Giordano, în vârstă de 36 de ani, au decedat la numai patru ore distanță unul de celălalt, din cauza unei boli transmise prin mușcătura de căpușă.

Douglas Costa de afla la AMG Cup Brazil atunci când au apărut primele simptome. Pe data de 7 iunie, acesta a fost dus la spitalul din Jundiai, în São Paulo. Tot acolo a fost internată și logodnica sa, Mariana Giordano, care de două zile se simțea rău din cauza febrei, relatează Mediafax.

Douglas Costa și logodnica sa au murit în aceeași zi, din cauza unei mușcături de căpușă

Cei doi prezentau simptomele unei gripe puternice, care ulterior s-a dovedit a fi febra pătată a Munților Stâncoși, o boală infecțioasă cauzată de o mușcătură de căpușă. Cauza morții lor s-a descoperit după ce au fost examinate probe biologice la Institutul Adolfo Lutz din São Paulo.

Fratele Marianei Giordano a vorbit despre cele întâmplate.

„Duminică i s-a administrat adrenalină și s-a simțit din nou bine. Luni a mers la universitate pentru un curs pe care îl termina. Noaptea a început să se simtă foarte rău și a fost internată în spital. Marți a fost transferată la terapie intensivă și a murit joi. Douglas a murit la prânz, iar ea a murit la ora 16.00”, a povestit acesta.

Febra pătată a Munților Stâncoși, cunoscută și sub numele de febra Rocky Mountain, este o boală infecțioasă acută, cauzată de o bacterie din genul Rickettsia, transmisă prin mușcături de căpușe. În Brazila, principalul vector este căpușa stelată.

AMG Cup Brazil a transmis condoleanțe după decesul lui Douglas Costa.

„Tuturor membrilor familiei și prietenilor, cele mai profunde condoleanțe. Știm ce persoană admirabilă a fost Douglas și cum va lăsa, fără îndoială, un mare gol în inimile tuturor celor care au avut onoarea și plăcerea de a-l cunoaște”, a fost mesajul lor.

A murit jurnalista franceză Claude Sarraute

Claude Sarraute, o renumită jurnalistă și romancieră franceză recunoscută pentru rubricile sale de televiziune, a încetat din viață în această săptămână la vârsta de 95 de ani. Considerată pe scară largă ca o figură proeminentă în programele de divertisment ale lui Laurent Ruquier, Claude Sarraute și-a început inițial cariera de jurnalistă la apreciatul ziar Le Monde. Familia sa a anunțat că a încetat din viață în mod pașnic luni seară, la reședința sa din Paris.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page