Press "Enter" to skip to content

VESTE TRISTA! A murit Ioan Berci. Artistul de muzică populară avea 54 de ani

Este din nou doliu în lumea muzicii românești. Ioan Berci a murit la vârsta de 54 de ani. Colegii de breaslă îl plâng pe cunoscutul artist de muzică populară.

„Plânge Cerul după tine, Nelu, dragă Ioan Berci. Cuvintele-s de prisos… Ne-ai lăsat muți… Alaltăieri când am stat la o poveste nici nu mi-am putut imagina că azi îți voi spune…’să-ți fie țărâna ușoară’.

La doar 54 de ani, Ioan Berci a murit, însă cauza decesului nu este cunoscută încă. Anunțul trist a fost făcut de fiica lui

Dumitru Fărcaș pe una dintre rețelele de socializare. Vestea a venit ca un șoc pentru toți cei care l-au cunoscut și l-au îndrăgit pe marele artist.

Ne știam de-o „viață’, de când eram elevi la Liceul de Muzică… îmi trec prin minte atâtea amintiri…Ai călcat pe „urmele’ lui tata, și-ai făcut-o cu atâta dăruință, demnitate și respect pentru aceasta profesie. Ai fost un Om minunat. Un model de omenie, bun simț ș-o mândrie pentru satul în care te-ai născut, Groși. Drum lin, prieten drag, salută-l pe tata, de-aici de pe pământ… Să vă fie țărâna ușoară… Fără voi suntem mai săraci… Sincere condoleanțe întregii familii și Groșului, care azi a pierdut unul dintre oamenii care i-au facut cinste’, a scris

Andreea Fărcașa, fiica regretatului Dumitru Fărcaș pe contul de Facebook al Asociației Culturale Dumitru Fărcaș.

Și Vlăduța Lupău a postat un mesaj de condoleanțe pentru colegul său de breaslă. „Mult prea devreme ne-a părăsit marele maestru Ioan Berci veșnică pomenire! Un om și artist desăvârșit Condoleanțe familiei!’, a scris tânăra artistă.

Cine a fost Ioan Berci

Ioan Berci s-a născut în Groși. Marele artist a fost profesor, dar și membru al colectivului profesoral al CMST. El a consacrat o mulțime de tineri și i-a adus pe calea cea dreaptă în ceea ce privește muzica și i-a transformat în adevărați oboişti care duc mai departe renumele şcolii.

De numele său se leagă înfiinţarea clasei de taragot a CMST, care a dat deja ţării câteva nume deja consacrate, omagiind astfel moştenirea lăsată de mentorul şi consăteanul său, taragotistul Dumitru Fărcaş. scrie viva.ro

 

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *