Valeriu Gheorghita, anunt de ultim moment despre vaccinarea obligatorie

Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare considera ca este benefica implicarea Bisericii in campania de vaccinare, dar respinge categoric obligativitatea vaccinarii.

Medicul Valeriu Gheorghita exclude ideea vaccinarii obligatorii in Romania. Aceasta precizare vine dupa ce mai multe persoane printre care si senatoarea Diana Sosoaca, au lansat tot felul de zvonuri false.

„Categoric nu se pune problema si nu cred ca va fi problema obligativitatii. E o boala care ii afecteaza si pe cei din jurul nostru, este vorba de responsabilitate. Trebuie sa avem grija la cei din jurul nostru.

Daca nu suntem imunizati, avem un grad mare de risc de imbolnavire”, a spus Valeriu Gheorghita luni seara.

Valeriu Gheorghita, a mai spus ca a avut discutii cu toate cultele din Romania, inclusiv cu BOR, despre vaccinare si crede ca implicarea acestora este foarte importanta in campania anti-COVID.

„Pandemia este o problema a intregii societati. In mod institutional, am avut doua intalniri cu BOR si toate celelalte culte religioase, ocazie cu care am discutat toate problemele despre vaccinare”

Cresc infectarile cu varianta Delta in Romania. Prin urmare, in septembrie este posibil sa inceapa vaccinarea cu a treia doza pentru persoanele cu probleme de sanatate sau in varsta, anunta coordonatorul campaniei de vaccinare. continuare 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *