Press "Enter" to skip to content

ULTIMA ORA! Pensionarii care încasează pensia pe card vor fi informați de acest lucru pe mail. Proiectul legislativ adoptat în Senat

Potrivit unui proiect legislativ, pensionarii care încasează pensia pe card vor fi informați de acest lucru pe mail.

Senatul României a adoptat, marți, un proiect legislativ conform căruia româniia care primesc pensia pe card vor fi informați despre acest lucru printr-un simplu e-mail.

Pensionarii care încasează pensia pe card vor fi informați de acest lucru pe mail

Începând de luna viitoare, pensionarii care primesc pensia pe card nu vor mai primi de la poștaș un talon de pensie, așa cum se întâmpla până acum.

În schimb, aceștia vor putea primi documentul în format electronic, potrivit unui proiect iniţiat de deputaţi liberali, adoptat în şedinţa de marţi a Senatului.

Această propunere legislativă are ca obiect de reglementare completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice prin introducerea posibilităţii transmiterii de către

Casa Naţională de Pensii Publice, la cerere, în format electronic, a documentului care face dovada plăţii pentru pensionarii care au optat pentru plata în cont curent sau cont de card, potrivit Agerpres.

”Este o iniţiativă a PNL pentru debirocratizare, pentru a trece la o tehnică informatică. Este vorba despre informarea celor care primesc pe card.

Până acum, în stilul nostru românesc, dacă avea nevoie de informaţii, trebuia să se deplaseze la oficiul respectiv, să-şi ia datele să vadă de ce a primit atâta, de ce nu a primit.

Prin lege, cei care se ocupă de pensii sunt obligaţi să le trimită şi în format electronic.

Poate începem să extindem astfel de iniţiative şi în alte domenii, să nu mai purtăm oamenii pe drumuri, să piardă timpul, ci să fie informaţi la timp”, a precizat liderul grupului parlamentar PNL din Senat, Virgil Guran.

Consens în coaliție față de acest demers legislativ: ”Construcție către debirocratizare”

La baza acestui proiect stă Partidul Național Liberal. Demersul a fost salutat de senatorul USR PLUS Ştefan Pălărie, cel care a spus că

modificare reprezintă o ”construcţie” către obiectivele coaliţiei de guvernare, respectiv debirocratizarea şi eficientizarea statului.

”O propunere absolut admirabilă. Pentru a fi puţin mai specifici, în momentul de faţă, poştaşii României se duc să dea un talon de pensie mov chiar şi celor cărora nu li se mai dă pensia în numerar, ci doar prin transfer bancar sau depunere într-un cont.

Este spre binele tuturor, inclusiv al pensionarilor, să nu-i mai ţină pe drumuri nici pe poştaşi şi nici să nu mai aştepte prin alte mijloace un document care poate fi trimis celor care au, simplu, prin email”, a subliniat Pălărie. scrie fanatik.ro

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *