Press "Enter" to skip to content

TRAGEDIE! O tânără a murit în timpul unei fertilizări. Soţul caută adevărul, procurorul a pornit o anchetă

Căsătoriţi de patru ani, Cristina şi Ştefan şi-au dorit un copil şi au apelat la o clinică de fertilizare din Chişinău. Înainte de inseminare, rezultatul electrocardiogramei a generat unele suspiciuni, dar medicii au decis să meargă mai departe cu procedura.

Venită la spital pe 26 august, femeia a intrat în stop cardiac, apoi în comă, decedând după o săptămână de agonie.

Cristina, 30 de ani, şi soţul ei, Ştefan, şi-au dorit cu orice preţ să devină părinţi. Originari din Republica Moldova, dar cu domiciliul în provincia Torino (Italia), s-au întors, la mijlocul lunii august, în ţara lor natală, pentru a încerca procedura de fertilizare asistată. Ceva nu a mers bine: în timpul intervenţiei chirurgicale pentru prelevarea ovulelor, Cristina s-a simţit rău.

Era 26 august. A murit după o săptămână de agonie, la spitalul din Chişinău, relatează Mediafax. Acum, familia cere să se facă dreptate. Ştefan, care s-a adresat unui grup de avocaţi, a ţinut o conferinţă de presă în Moldova, cerând intervenţia Ministerului Sănătăţii.

Neglijenţa medicilor care au operat-o pe tânăra soţie ar fi fost cauza, susţine bărbatul: „Vrem să înţelegem ce s-a întâmplat, să clarificăm. Cristina era bine. Toate analizele o certifică”.

Cuplul a încercat să aibă un copil timp de aproximativ patru ani. Apoi, fără a informa rudele şi prietenii, a decis să meargă la o cunoscută clinică privată din Chişinău, specializată în fertilizarea asistată. „Trebuia să fie o surpriză”, explică Ştefan.

Decizia de a reveni în Moldova a fost dictată şi de motive economice. În Italia, aceeaşi procedură costă de cinci ori mai mult. Cristina a lucrat în Italia ca designer de prăjituri într-o cofetărie din centru; Ştefan, pe de altă parte, este electrician la o companie din Mezzi Po – Settimo Torinese.

Cazul, tratat pe larg în Italia, unde trăieşte toată familia

La clinica din Chişinău, Cristina a ajuns pe 26 august, pentru o procedură care ar fi trebuit să dureze aproximativ 20 de minute. În schimb, în timpul intervenţiei, ceva nu a mers bine, iar starea sa clinică s-a prăbuşit. A intrat în stop cardiac, apoi în comă. Se pare că, înainte de intervenţie, rezultatul unei electrocardiograme a generat unele suspiciuni medicilor care, totuşi, după repetarea examinării, au decis să meargă mai departe cu procedura.

Medicul care a efectuat procedura împreună cu doi anestezişti mi-a spus că operaţia a avut succes, dar că există o problemă: inima Cristinei s-a oprit!”, a povestit soţul, la o conferinţă de presă.

Femeia a murit 2 septembrie, iar înmormântarea a avut loc pe de 5 septembrie. Ştefan a rămas în Moldova, pentru a urmări mersul anchetei. Procurorul de la Chişinău a deschis o anchetă, iar avocaţii familiei aşteaptă rezultatele autopsiei. Cristina şi Ştefan se întâlniseră în urmă cu 14 ani în Moldova, ea şi-a urmat iubitul în Italia, unde locuiesc acum şi părinţii, şi fratele ei. Erau căsătoriţi de patru ani.

Cazul este tratat pe larg în presa din Italia, ţara care a adoptat întreaga familie, şi pentru că, anual, 3.000 de cupluri italiene merg în străinătate pentru fertilizare in vitro. scrie zugo.md

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *