Press "Enter" to skip to content

Test IQ pentru șoferi. În ce ordine vor trece cele trei autoturisme din această poză?

Am pregătit un test IQ pentru șoferi, care le testează cunoștințele, dar și perspicacitatea. În ce ordine vor trece cele 3 autoturisme din poză

Testele psihologice sau de IQ ajută la avaluarea abilităților cognitive, emoționale, sociale sau a competențelor. Aceste teste pot fi sub formă scrisă, cât și sub formă de interviu sau observare comportamentală și indică răspunsuri intuitive, ale subconștientului, ajutându-ne să realizăm în ce parte înclinăm. Acest test este unul mai special și se adresează șoferilor.

Test IQ pentru șoferi

Acest test poate să pară unul simplu la prima vedere, dar nu este și cu siguranță mulți se vor încurca. Chiar dacă se supune atenției un exercițiu banal, pe care șoferii ar trebui să-l rezolve imediat, realitatea este că e puțin mai complicat.

În imagine se prezintă trei autoturisme într-o intersecție plină de semne de circulație. Cei trei șoferi își așteapătă rândul și trebuie să aflăm în ce ordine vor pleca aceștia în rândul lor.

Dacă ai reușit să rezolvi testul rapid, felicitări! Înseamnă că ești un șofer iscusit. Cei care nu au reușit încă sau au dubii vor găsi răspunsul corect, dar și explicațiiile necesare mai jos.

Răspunsul corect este varianta B, ceea ce înseamnă că prumul autoturism care o să treacă este cel verde, apoi acesta este urmat de cel roșu, iar în cele din urmă va părăsi intersecția mașina albastră.

Prima mașină care părăsește intersecția este cea verde și asta pentru că indicatorul rutier îi arată faptul că are prioritate. Ulterior, atunci când vine vorba despre mașina roșie și cea albastră, acestea au ambele aceleași semn, care spune că trebuie să cedeze trecerea. Pentru a stabili cine trece primul, se aplică regula priorității de dreapta, ceea ce înseamnă că autoturismul roșu va pleca înaintea celui albastru.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page