Se prelungeste Starea de Alerta. Noi reguli impuse de autoritati

Guvernul a prelungit starea de alerta cu alte 30 de zile. Florin Citu, premierul Romaniei, a anuntat ca Guvernul a aprobat proiectul de hotarare care prevede prelungirea starii de alerta cu alte 30 de zile, incepand cu 12 iunie.

Printre noutati ar fi posibilitatea participarii la nunti si botezuri, in interior, a unui numar de 200 de persoane, cu conditia asigurarii a unui spatiu de doi metri patrati pentru fiecare om.

Masura se aplica din 12 iunie. La evenimente vor fi acceptate doar persoane vaccinate sau testate anti-Covid-19. Vor fi cel mult 200 de persoane in interior – vaccinate, testate sau vindecate de boala.

La exterior se permit cel mult 70 de persoane, fara restrictii, si nelimitat pentru cei vaccinati sau testati.

Pe 28 iunie, in cadrul optimilor al turneului final Campionatul European de Fotbal UEFA 2020 pot participa spectatori cu pana la 50% din capacitatea maxima a tribunelor, a mai spus Citu. El a precizat ca pot participa 1.000 de persoane la evenimentele din aer liber aferente campaniei electorale pentru alegerile locale partiale din 27 iunie.

HOTARARE:

Art. 1 – Se propune prelungirea starii de alerta pe intreg teritoriul national, pentru o perioada de 30 de zile, incepand cu data de 12.06.2021.

Art. 2 – Masurile de prevenire si control al infectiilor generate de virusul SARS-CoV-2, necesar a fi adoptate incepand cu data de 12.06.2021, in contextul epidemiologic actual, sunt prevazute in anexa la prezenta.

Se considera necesara mentinerea obligativitatii purtarii mastii de protectie in spatiile publice, piete, targuri, balciuri, talciocuri, statii pentru transportul in comun, spatiile comerciale, mijloacele de transport in comun si la locul de munca, sau in alte zone cu potential de aglomerare stabilite prin hotarare a comitetului judetean/al municipiului Bucuresti pentru situatii de urgenta, pentru toate persoanele care au implinit varsta de 5 ani, in conditiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sanatatii si al ministrului afacerilor interne.

Se considera necesara mentinerea restrictiilor privind organizarea si desfasurarea de mitinguri, demonstratii, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de intruniri in spatii deschise, precum si a intrunirilor de natura activitatilor culturale, stiintifice, artistice, sportive sau de divertisment in spatii inchise si desfasurarea acestora in conditiile punctelor 9-34.

Activitatile institutiilor muzeale, a bibliotecilor, librariilor, cinematografelor, studiourilor de productie de film si audiovizuala, a institutiilor de spectacole si/sau concerte, scolilor populare, de arta si de meserii, precum si evenimentele culturale in aer liber se desfasoara numai in conditiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii si al ministrului sanatatii.

Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor si rugaciunilor colective, se desfasoara in interiorul si/sau in afara lacasurilor de cult cu respectarea regulilor de protectie sanitara, stabilite prin ordin comun al ministrului sanatatii si al ministrului afacerilor interne. continuare 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *