Press "Enter" to skip to content

S-A AFLAT! Iata cănd va ninge în 2021 – 2022. Vești surprinzătoare de la meteorologii ANM

Un strat subțire de zăpadă s-a așternut pe Transfăgărășan. Este prima ninsoare din acest sezon.

Direcția de Drumuri și Poduri Brașov a anunțat că drumarii de la Districtul Bâlea au intervenit cu material antiderapant în zona Bâlea Lac, din județul Sibiu, pentru a asigura condiții sigure de trafic.

Când va ninge în 2021- 2022.

Prima ninsoare din acest sezon s-a înregistrat la finele lunii septembrie pe Transfăgărășan. Estimările arată că stratul de zăpadă la munte va depăşi în decembrie 80 de cm.

Direcția de Drumuri și Poduri Brașov a anunțat că drumarii de la Districtul Bâlea au intervenit cu material antiderapant în zona Bâlea Lac, din județul Sibiu, pentru a asigura condiții sigure de trafic.

Episoadele de viscol și ger își vor face apariția spre primăvară

Ne așteaptă o iarnă nu foarte diferită de cea trecută, când în luna decembrie se vor înregistra temperaturi în medie deasupra limitei de zero grade în general, mai puțin în nordul țării unde ar putea coborî până la minus cinci grade, respectiv minus 1 grad.

În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi normale în majoritatea regiunilor din țară. Regimul termic va fi în general apropiat de media climatologică.

Având în vedere că vom avea parte de o toamnă lungă și caldă, cel mai probabil episoadele de viscol și ger își vor face apariția spre primăvară.

Când va ninge în 2021- 2022. Fără zăpadă de Crăciun

Crăciunul alb a devenit o raritate în țara noastră, dacă este să judecăm după ultimii ani când în perioada sărbătorilor am avut parte de vreme caldă și chiar cer însorit, în unele zone din țară.

Cu toate astea, episoadele de viscol și ger vor avea un impact semnificativ.

Din nefericire, iernile geroase cu troiene sunt doar o amintire a celor născuți înainte de 1990. Anul 2020 a fost cel mai călduros din istorie și 2021 a continuat în aceeași notă climatologică.

A fost un an în care meteorologii au emis sute de coduri de caniculă, val de căldură și disconfort termic accentuat.

Temperaturile extreme au alternat cu episoadele de instabilitate atmosferică accentuată, cu ploi torențiale, vânt puternic, vijelii, descărcări electrice și grindină. scrie kanald.ro

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *