Press "Enter" to skip to content

Raed Arafat explica ce trebuie sa facem in timpul unei furtuni sau vijelii.

Raed Arafat, seful DSU, a explicat ce trebuie sa facem in timpul unei furtuni, dar si dupa ce aceasta a trecut.

„Daca esti in casa, nu iesi, asteapta. Daca ai echipamente electrice pornite, sa le opresti pe durata vijeliei. Bineinteles, iesi dupa ce s-a terminat, dar verifici totusi sa nu fie obiecte instabile care pot sa cada si sa te loveasca”, a spus Raed Arafat la Digi24.

„In timpul unei furtuni, rugamintea noastra catre populatie este sa se adaposteasca, sa ramana in casa. Daca sunt pe strada sa intre in casa, sa fie atenti la obiectele care pot sa cada din cauza vantului, si cand ies dupa o frutuna sa fie atenti mai ales la firele de curent care pot sa cada si sa electrocuteze pe cineva.”, a spus seful DSU, la Antena 3.

Indicatii oferita de Raed Arafat privind masurile de protectie pe timp de furtuna.

„Evitati: obiectele inalte, precum un copac inalt izolat in spatiu deschis, campurile, plajele sau ambarcatiunile pe apa, obiectele metalice (utilaje agricole, stalpi, echipamente de ferma, motociclete, biciclete, etc.).

Daca nu ati reusit sa va adapostiti si simtiti ca parul vi s-a electrizat, este un indiciu ca exista pericolul unui trasnet. Asezati-va ghemuit, puneti-va mainile pe urechi si cap, lipiti calcaiele.

Aveti grija la firele de curent electric cazute (mai ales in apa), la podurile avariate partial sau total, la arbori sau cladiri afectate de furtuna.

Daca ati identificat persoane inconstiente, lovite de trasnet, solicitati imediat ajutor medical la numarul de urgenta 112!”, a mai spus Raed Arafat pentru sursa citata mai sus.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *