Raed Arafat, anunț despre un nou lockdown în România! Intră sau nu țara în carantină

Numărul cazurilor de coronavirus este în continuare în creștere, iar acum românii se întreabă dacă ar putea avea loc un nou lockdown în România. Raed Arafat, șeful DSU, spune cum stau lucrurile.

De mai bine de un an și jumătate pandemia de coronavirus a schimbat viețile tuturor, iar după o carantină totală în România, iată că acum un nou val s-a abătut peste țara noastră, motiv pentru care cetățenii se gândesc deja la un nou lockdown.

Intră România din nou în lockdown?

Șeful Depertamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că nu s-a pus în discuția problema unui nou lockdown în țară, ci mai degreabă se caută soluții țintite pentru anumite zone, local.

În acest caz vor exista doar restricții parțiele ce nu vor afecta prea mult situația României.

”Clar, (luăm decizii – n.r.) evitând închiderea economiei și închiderea școlilor și încercând să mergem mai mult pe soluții țintite local, zonal, pe anumite activități poate să limităm accesul parțial, dar nu total, pentru a proteja și personalul care lucrează și pentru a evita răspândirea. Este o răspândire care se face foarte ușor a variantei Delta”, a spus Raed Arafat, la Digi 24.

Mai multe milioane de români s-au vaccinat
Raed Arafat a mai precizat că nu se va închide din nou România, mai ales că deja țara noastră are câteva milioane de români care s-au vaccinat împotriva COVID-19, deci situația este bună.

”Nu asta e intenția și nu cred. Totuși, avem și câteva milioane de persoane vaccinate. Asta va avea un efect să scadă impactul pe sistemul sanitar sau să limiteze impactul. Nu mă aștept la un lockdown sau la măsuri dure cum au fost luate în alte state pe parcursul valurilor trecute”, a mai spus șeful DSU. scrie spynews.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *