Press "Enter" to skip to content

Printul Harry se intoarce acasa pentru inmormantarea printului Philip, dar fara Meghan Markle

Printul Philip, ducele de Edinburgh va avea inmormantarea regala discreta pe care si-a dorit-o intotdeauna, doar cu familia sa, inclusiv cu nepotul sau din California, printul Harry.

Inmormantarea va avea loc la 3 p..m. ora locala sambata, 17 aprilie la Capela Sf. Gheorghe din Windsor unde Philip si-a petrecut ultimele zile din viata alaturi de regina. In conformitate cu dorintele ducelui, sicriul va fi transportat la Capela Sf. Gheorghe intr-un Land Rover.

Slujba de inmormantare va fi precedata de o procesiune ceremoniala in incinta Castelului Windsor, incluzand membri ai familiei regale si ai ducelui. Palatul Buckingham a confirmat ca printul Harry va participa, dar Meghan Markle , care este insarcinata, nu il va insoti. Medicii i-au interzis sa zboare cu avionul.

Palatul Buckingham a confirmat intr-un comunicat de presa transmis sambata ca sicriul ducelui de Edinburgh, acoperit cu Stindardul personal al Altetei Sale Regale si imbracat cu o coroana de flori, se odihneste in prezent in Capela Privata de la Castelul Windsor, unde va ramane pana in ziua de inmormantare.

Sicriul va fi primit in partea de sus a treptelor de vest ale capelei Sf. Gheorghe de catre decanul de Windsor si arhiepiscopul de Canterbury. Cascheta si sabia navala a ducelui de Edinburgh vor fi asezate pe sicriu inainte de slujba. La incheierea slujbei, Alteta Sa Regala va fi inmormantata in Seiful Regal din Capela Sf. Gheorghe.

Sursele palatului au confirmat ca nu vor mai exista procesiuni militare pe strazile din Windsor pentru a evita atragerea multimilor si doar 30 de persoane in doliu vor fi permise in plus fata de clerul de la Capela Sf. Gheorghe, in conformitate cu masurile anti Covid. Curtenii au petrecut ultimele 24 de ore revizuind planurile pentru inmormantare, denumita in cod Operatiunea Forth Bridge, din cauza restrictiilor Covid.

Familia Regala se afla acum intr-o perioada de doliu de doua saptamani care a inceput vineri, in ziua in care palatul a anuntat ca Philip a murit. Sambata, regina a fost vizitata de fiii ei, printul Andrew si printul Edward si sotia lui Edward, Sophie. Cand a fost intrebata cum este regina, Sophie a spus ca regina a fost „uimitoare”.

Si printul Charles i-a adus tatalui sau un tribut emotionant si profund personal intr-o adresa televizata in numele familiei regale. Referindu-se la Duce drept „dragul meu tata” si „o persoana profund speciala”, Charles a spus „imi e dor enorm de tatal meu” .

„Dupa cum va puteti imagina, familia mea si cu mine ne este foarte dor de tatal meu”, a spus Charles.

Printul Philip isi dorea o ceremonie discreta si o agitatie minima. In mare parte datorita pandemiei, si-a indeplinit dorinta. Nu va exista niciun element public la inmormantare si, in schimb, procedurile vor avea loc in intregime in incinta Castelului Windsor, departe de vederea publicului. Palatul a confirmat, insa, ca serviciul va fi televizat, astfel incat cat mai multi oameni sa poata impartasi experienta si sa-si aduca omagiile. continuare 

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *