Press "Enter" to skip to content

Peștele care ne face mai mult rău decât bine. De ce trebuie evitat

Carnea de pește este considerată cea mai sănătoasă carne, de aceea și nutriționiștii o recomandă în diete, în combinație cu legume. Percepția generală este că peștele poate fi consumat oricând, indiferent de cantitate, pentru că nu face rău. Ei bine, situația nu este chiar așa pentru că nu orice pește este sănătos. Dimpotrivă. Există un pește care este toxic, care conține un metal greu, asociat cu apariția cancerului.

Pangasius – cel mai nesănătos pește

Peștele Pangasius este, de fapt, un experiment genetic al cercetătorilor chinezi. Trăiește în ape murdare, dar nu pentru că așa a fost lăsat de mama-natură. Pangasius este o încrucișare între mai multe specii. I se mai spune și peștele-sanitare tocmai pentru că se hrănește cu toxinele din apă.

Altfel spus, curăță apă, dar ne face nouă rău, celor care îl consumăm. De altfel, pangasius este un pește ieftin, fără oase, care, potrivit unui studiu, conține niveluri crescute de mercur, un metal greu, asociat cu riscul de cancer și alte boli.

Pangasius nu este, nici pe departe, bogat în Omega 3, ci este bogat în colesterol. Este indicat să fie evitat mai ales de către cei care au boli cardiovasculare.

Se pare că autoritățile nici nu confirmă, nici nu infirmă aceste informații/acuzații la adresa peștelui pangasius. Așa se face că rămâne la latitudinea noastră dacă punem acest pește în coșul de cumpărături.

Pangasius – un pește accesibil ca preț

La nivel global, zeci de mii de tone de tone de pește pangasius ajung pe mesele consumatorilor. Și în țara noastră este un pește căutat mai ales datorită prețului accesibil.

Puțini sunt cei care știu informații despre acest pește, despre condițiile în care este crescut și problemele pe care ni le poate face mai ales dacă în consumăm frecvent.

La modul general, beneficiile consumului de pește sunt nenumărate. Carnea de pește este o sursă excelentă de acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, proteine, vitamine (A, B12, D, E) și minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu).

Cantitățile în care aceste substanțe minerale și nutritive se găsesc în pește diferă în funcție de tipului peștelui.

Be First to Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You cannot copy content of this page