Press "Enter" to skip to content

PĂRĂSITĂ DE LOGODNICUL EI PENTRU ALTA, O TÂNĂRĂ S-A RUGAT LA MOAȘTELE SFINTEI PARASCHEVA. IREAL CE S-A ÎNTÂMPLAT DUPĂ DOAR O LUNĂ

Dezamăgirile sentimentale sunt, întotdeauna, cel mai greu de ”digerat” de cei/cele care trec printr-o astfel de stare.

Este și cazul unei tinere care, părăsită de logodnicul ei, a recurs la un gest pe care mulți l-ar privi cu reținere.

Însă realitatea a demonstrat că nimic nu trebuie considerat pierdut, iar credința poate juca un rol foarte important într-o astfel de ecuație.

O fată din Ardeal a fost părăsită de logodnicul ei, iar tristețea trăită ar fi putut să o afecteze într-o asemenea măsură, încât să refuze o iubire ulterioară. Dar a intervenit un preot din Ardeal, iar acesta a îndemnat-o pe fată să se roage la… moaștele Sfintei Parascheva (cunoscută şi ca Paraschiva).

După ce s-a rugat la moaşte şi a dat un pomelnic (n.red. – listă cu numele persoanelor, în viață sau decedate, pe care le pomenește preotul la slujbe sau în rugăciuni), tânăra respectivă s-a căsătorit cu un alt băiat – a trecut doar o lună de la ruga sa -, iar acum este foarte fericită, deoarece a avut credinţă şi s-a rugat din tot sufletul.

Zeci de mii de pelerini merg la Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva

Sfânta Parascheva este pomenită pe 14 octombrie. În jurul acestei date, zeci de mii de pelerini merg la Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva (Paraschiva), sfânta ocrotitoare a Moldovei.

Trebuie menționat că moaştele Sfintei Parascheva au fost aduse la Iaşi de către domnitorul Vasile Lupu şi aşezate în ctitoria sa, Biserica Sfinţii Trei Ierarhi. La sfârşitul secolului al XIX-lea, moaştele sfintei au fost mutate în Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *