Press "Enter" to skip to content

Guvernul aprobă astăzi în ședință noile restricții Covid-19 și introduce certificatul verde

Guvernul aprobă astăzi în ședință o hotărâre cu noile restricții privind reducerea numărului de cazuri cu infectări Covid-19 și introducerea obligativității așa zisului ”certificat verde”.

Mai exact, este vorba despre propunerea făcută joi de către CNSU, privind obligativitatea certificatului verde COVID pentru accesul la activităţi economice din anumite domenii în localităţile unde rata de incidenţă este mai mare de 3 la mia de locuitori şi mai mică sau egală cu 6 la mia de locuitori.

Comitetul pentru Situații de Urgență a decis că vom intra la evenimente, în restaurante sau pe stadioane NUMAI cu certificatul Covid, dacă rata infectarilor depășește 3 cazuri la mia de locuitori. În plus, în premieră de când a început criza sanitară, în baruri, cluburi ori în sălile cu jocuri de noroc vor avea acces doar cei vaccinați.

În localitățile în care rata infectarilor variază între 3 și 6 la mie, va trebui să folosim certificatul Covid indiferent că mergem la o nuntă, într-un restaurant, la un spectacol sau pe stadion.

Certificatul covid sau pașaportul verde⁣ este documentul acceptat la nivelul Uniunii Europene, care atestă dacă suntem vaccinați, testați negativ sau dacă am trecut prin boală. Însă, pentru prima dată în România, doar cei vaccinați vor putea merge în anumite localuri.

Prin toate aceste măsuri, Guvernul preia practică altor țări europene, care nu numai că stau mult mai bine la capitolul vaccinare decât noi, dar au și introdus folosirea certificatului Covid la scară largă, în toate locurile aglomerate.

Premierul Cîțu: Nu se doreşte închiderea economiei

 

Soluţia privind utilizarea certificatului verde COVID în plan intern în cazul desfăşurării unor activităţi economice neesenţiale în localităţile unde se înregistrează o rată de incidenţă de peste 3 la mia de locuitori este o soluţie la îndemână, întrucât nu se doreşte închiderea economiei, a declarat joi seara premierul Florin Cîţu, referindu-se la hotărârea aprobată CNSU privind utilizarea certificatului verde la nivel naţional.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *