Se plafonează prețul la gaze, a anunțat Florin Cîțu. Care sunt condițiile

Prețul la gaze urmează a fi plafonat de Guvern, a anunțat premierul Florin Cîțu. Măsura trebuie însă să fie cât mai puțin invazivă, a anunțat prim-ministrul.

Premierul Florin Cîțu a anunțat o măsură de plafonare a preturilor la gaze, în sprijinul populației. 

Premierul Florin Cîţu a anunțat miercuri că guvernul a discutat, în primă lectură, un proiect de ordonanţă care vizează compensarea preţurilor la energie şi gaz. De asemenea, Cîțu a mai spus că a fost abordată şi plafonarea preţului la gaze, temă care va trebui negociată și cu Comisia Europeană. 

“Este vorba despre compensarea preţurilor la energie şi gaz. Am avut o discuţie foarte bună în şedinţa de Guvern de astăzi. Am mandatat Ministerul Muncii, Ministerul Energiei şi Ministerul Finanţelor să vină cu o formă finală. Aş vrea să fie completată forma şi schema cu soluţii pentru compensarea clienţilor non-casnici. Până acum, am vorbit de clienţii casnici. Aş vrea să vorbim şi de clienţii non-casnici, în special IMM-uri. Ministerul Muncii trebuie implicat, pentru că e vorba de compensarea consumatorului casnic şi ne gândim cum să facem acest lucru cât mai simplu”, a arătat premierul Florin Cîțu după ședința de guvern.

El a menţionat că a fost abordată şi tema plafonării preţului la gaze.

“Tot în şedinţa de Guvern de astăzi, am avut discuţii despre plafonarea preţului la gaze. Am introdus această temă în dezbatere în Guvern. Domnul ministru, împreună cu Consiliul Concurenţei, vor discuta şi cu Comisia Europeană. Sunt mai multe variante la care ne gândim, dar am vrut să avem şi această variantă. Căutăm cele mai bune soluţii pentru această perioadă în care preţurile la energie şi gaz au crescut, pentru consumatori casnici şi cei non-casnici, în special până în 31 martie”, a precizat Cîţu. scrie digi24

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *