Press "Enter" to skip to content

De la 1 noiembrie, facturile la electricitate și gaze vor fi reduse. Iată cu cât și în ce condiții

De la 1 noiembrie, facturile la electricitate și gaze vor fi reduse. Guvernul a decis o tăiere cu 25% a facturilor la gaze naturale, iar la curent, statul va subvenționa o parte din consum.

Decizia a fost luată după ce, în ultimele luni, facturile la energie arătau sume tot mai mari. Autoritățile estimează că peste 5 milioane de familii se încadrează la subvențiile pentru energie.

Prin ordonanță de urgență, Guvernul a decis că, timp de cinci luni, între 1 noiembrie, anul acesta, și 31 martie anul viitor, facturile la gazele naturale vor fi reduse cu 25%, pentru consumatorii casnici.

Există o condiție, însă, că în perioada celor cinci luni consumul adunat să fie de până la 1.000 de metri cubi de gaze.

Iar la electricitate – un kilowatt-oră ar urma să fie compensat de stat cu 21 de bani. Asta inseamnca că, la o factură de 100 lei, statul ar urmă să acopere aproximativ 25 de lei. Pentru a beneficia de subvenție, însă, consumul adunat în 5 luni, noiembrie-martie, trebuie să fie de cel mult 1.000 kwh.

Virgil Popescu, ministrul Energiei: ”Mecanismul va fi unul foarte simplu, va fi un mecanism prin care oamenii nu trebuie să facă absolut nimic, doar trebuie să urmărească să se încadreze în tranşele de consum.”

La energie electrică, Guvernul estimează că se vor încadra pentru subvenții 5,2 milioane de familii, iar la gaze ar fi 2,2 milioane de familii beneficiare.

Totodată, Guvernul a decis să majoreze salariul minim pe economie cu 10%, de la 1 ianuarie 2022. Asta înseamnă că cei peste 1 milion de români vor primi în plus, în mâna, 138 de lei, față de cât este acum, ceea ce duce totalul la 1.524 de lei net.

Be First to Comment

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *